Champions League

Santin og N'Doye skal stoppe Essien

FC København føler sig taktisk godt klædt på til møderne med Chelsea.

FCK's trænerteam har længe været i gang med at analysere Chelsea spil ned til mindste detalje, så der fuldt ud er styr på modstanderen i tirsdagens Champions League-opgør i Parken tirsdag.

Johan Lange, der er en del af de danske mestres trænerteam, slår fast overfor Ekstra Bladet, at FC København føler sig godt klædt på til mødet med Chelsea.

Et af hovedpunkterne i taktikken til et nedbryde Chelseas opspil er at få stækket den stærke motor og spilfordeler Michael Essien, der ofte er manden, der sætter tingene i gang og ligger placeret foran midterforsvaret.

- Derfor skal vores angribere ligge forskudt i længderetningen, så den ene kan lukke ned for ham, ligesom afstanden mellem midtbanekæden og angriberne skal være kort, siger Johan Lange til avisen.

Da både Dame N'Doye og Cesar Santin startede på banen i generalprøven mod Rosenborg tirsdag, tyder meget på, at det bliver de to topscoreres defensive pligt at dæmme op for den stærke ghaneser.

Chelsea har i denne sæson været i store problemer på banen, hvor spillet ikke har fungeret, hvilket blandt andet har resulteret i hele syv nederlag i ligaen. Efter rekordindkøbet af Fernando Torres har der også været eksperimenteret med en ny formation på banen, så der kan komme mest ud af den spanske superstjernes kompetencer.

Men Fernando Torre har endnu ikke prøvet at vinde med sit nye hold, der først tabte til Liverpool og i weekenden smed point mod Fulham. En kamp som Johan Lange sammen med blandt andre Ståle Solbakken var i London at overvære.

- Der spillede de en god anden halvleg, efter at Ancelotti gik tilbage til det velkendte Chelsea-system, som Mourinho introducerede i 2004, og som rygraden med Cech, Cole, Terry, Lampard og Drogba kender så godt, siger Lange.

Af samme grund regner FC København det også som meget sandsynligt, at Chelsea kommer til Danmark for at spille det velkendte 4-3-3-system.

Chelsea møder lørdag Everton i en kamp, hvor spillerne ikke kan tillade sig at tage en slapper inden turen til København. Chelsea er gledet ned som nummer fem i Premier League og er dermed i øjeblikket uden for næste sæsons Champions League.

Og er der noget, der er vigtigt for en storklub som Chelsea er det at være med i Champions League hvert eneste år. Alt andet vil være en katastrofe - både sportsligt og ikke mindst økonomisk.

Så først vigtige point på spil mod Everton - og så en vigtig kamp i Danmark.