Champions League Lars Gram-Hanssen

Thierry Henry udpeger de to Ballon d'Or-favoritter

Foto: Getty Images

Ifølge Thierry Henry bliver årets Champions League-finale også en duel mellem de to favoritter til at vinde Ballon d'Or-prisen, der uddeles til efteråret.

Af Lars Gram-Hanssen

Lionel Messi vandt i november Ballon d'Or-prisen for syvende gang, men den argentinske legende er næppe i spil til at vinde prisen i år. 

I skrivende stund er det således Karim Benzema, der er bookmakernes favorit, med Mohamed Salah som nærmeste rival. Efter onsdagens Champions League-drama mellem Real Madrid og Manchester City pegede Thierry Henry dog i stedet på en anden Liverpool-spiller end Mohamed Salah som Karim Benzemas nærmeste rival.

- Det, der er ved finalen, hvilket også gør den endnu større, er at de to favoritter til at vinde Ballon d'Or er Mané og Benzema. Så det vil tilføre lidt ekstra krydderi, for jeg mener stadig, at Benzema er foran. Men hvis Mané vinder med Liverpool, og hvis de vinder the quadruple [Champions League, Premier League, FA Cup'en og Carabao Cup'en, red.], så har han en rimelig stærk sag. Og det ville være fremragende for Afrika. Men jeg peger stadig på Benzema, lød det således fra Thierry Henry i CBS Sports-studiet. 

Sadio Mané optræder da også højt på flere bookmakeres lister over Ballon d'Or-favoritter, efter at Liverpool-stjernen i februar scorede det afgørende straffespark, da Senegal vandt Africa Cup of Nations. 

Ballon d'Or-prisen er i år desuden ændret i forhold til sidste år, da prisen fra nu af uddeles på baggrund af spillernes præstationer fra sommer til sommer, i modsætning til tidligere, hvor prisen blev uddelt på baggrund af præstationerne igennem kalenderåret. I 2022 uddeles Ballon d'Or-prisen derfor allerede i efteråret.