Video : Tipsbladet
Conference League

Conference League i fare: Juve kan blive udelukket

Der er udsigt til en sæson uden europæisk fodbold for Juventus.

Juventus-sagen som handler om kunstigt at oppuste værdien på spillere ser nu ud til at få endnu et kapitel. I UEFA's hovedsæde i Nyon i Schweiz er man ved at se på, hvordan klubben skal straffes.

Det skriver den italienske sportsavis Corriere dello Sport.

Her bliver der peget på, at der i begyndelsen af den kommende uge vil komme en løsning, der hedder, at Juventus bliver udelukket fra de europæiske turneringer i ét år - og dermed er deres deltagelse i Conference League i fare.

I den seneste sæson fik de 10 minuspoint i Serie A, som betød, at de gik fra at have en plads i Champions League i den efterfølgende sæson til at de dumpede ned på en plads, der gav adgang til Conference League.

Juventus forventes at se det som en acceptabel løsning, da det ikke kommer i vejen for en eventuel deltagelse i 2024/25-sæsonen i Champions League.

Det er dog ikke slut dér. Den forhenværende Juventus-præsident Andrea Agnelli kan fra mandag se frem til, at han bliver retsforfulgt i Italien, da han modsat de øvrige ledere ikke har indgået en aftale med det italienske fodboldforbund FIGC.

I stedet for Juventus ser det ud til, at det bliver Fiorentina, der i sidste sæson kom i finalen i Conference League, der overtager deres plads.

Torino-klubben har dog kunne glæde sig over, at en af deres profiler har takket nej til at blive Christian Eriksens holdkammerat. Læs mere om det her.