Video : Tipsbladet
Conference League

Før FCM-brag: Advarer mod uhyggelig dansk styrke

Den polske klub Legia frygter mødet med FC Midtjylland, hvor man især har fokus på at stoppe én del af FCM's spil.

Det danske mandskab FC Midtjylland har muligheden for igen at komme i et europæiske gruppespil, når man torsdag aften i det første af to møder står over for Legia. 

Men opgaven er ikke gjort nemmere af, at FCM er uden flere profiler, der må sidde ude med skader.

FCM var senest uden både Henrik Dalsgaard, Joel Andersson og Sverrir Ingi Ingason, så det er et hold, der kommer med defensive udfordringer til opgøret.

Alligevel er det et udehold, der kommer til opgøret med stor respekt for det dasnke mandskab.

Legia har især fokus på én ting: Det danske holds store dødboldsstyrke.

- Det er et land, hvor der er meget fokus på det. Dødboldstrænere er tit ansat der, og Midtjylland er kendt for dette. De har haft Mads Buttgereit, som nu arbejder i staben omkring det tyske landshold under Hansi Flick. Så vidt jeg ved, hjælper danskeren dog stadig sit gamle hold på en eller anden måde, lyder det fra Michal Macek, der er polsk dødboldstræner, til TVP Sport.

Han har set en del FCM-kampe.

- Et af elementerne i FC Midtjylland er lange indkast. Henrik Dalsgaard og Oliver Sørensen er spillere, der kan kaste bolden hårdt. En spiller løber så ud af modstandernes mål og forsøger at forlænge den mod den bagerste stolpe - det er typisk sådan, de gør. Samtidig skal man være opmærksom på de korte indkast - det kan de også finde på at gøre, siger han og forklarer:

- Ved alle dødbolde kan der opstå dueller i feltet, så jeg ville være bange for at begå straffespark. Man kan ramme bolden med hånden, da danskerne ofte varierer, hvordan de gør tingene, og ofte er duel i feltet. Det involverer også, at man går til hinanden.

Der er kampstart klokken 20.00 i Herning, og returopgøret spilles om en uge i Polen.

FCM er bare én samlet sejr fra et gruppespil i Conference League.