Video : Tipsbladet
Conference League

Her er Brøndbys vej i Europa

Brøndby IF skal besejre tre hold for at nå gruppespillet i Conference League.

Det bliver ikke til Champions League for Brøndby IF, efter at Vestegnsklubben endte som nummer to i Superligaen, og i stedet skal Jesper Sørensen og co. jagte en plads i Conference Leagues gruppespil.

Herunder giver Tipsbladet dig overblikket over, hvordan Brøndby IF kan nå turneringens gruppespil.

Anden kvalifikationsrunde
Brøndby IF starter i anden kvalifikationsrunde, som afvikles i slutningen af juli og starten af august.

I denne kvalifikationsrunde vil Brøndby være seedet, hvilket selvsagt er godt nyt. Det er endnu ikke sikkert, hvem Brøndby kan møde, men nogle af de hold, der vil være useedede i denne runde, er georgiske Iberia 1999, norske Brann og polske Slask Wroclaw. 

Tredje kvalifikationsrunde 
Vinder Brøndby IF deres opgør i anden kvalifikationsrunde, går de videre til tredje kvalifikationsrunde, men her vil de blå-gule være useedet.

Her kan potentielt vente sværere modstandere som Istanbul Basksehir og AEK Athen, men det er lige nu - ligesom med anden kvalifikationsrunde - uvist, hvem Brøndby IF præcist kan blive trukket op imod - også fordi lodtrækningen til tredje runde foretages, inden 2. runde er afviklet.

I denne runde vil otte tabende hold fra Europa Leagues anden kvalifikationsrunde træde ind, og det kan være nogle profilerede mandskaber.

Playoff-runden
Bliver det også til en Brøndby-sejr i tredje kvalifikationsrunde, går de videre til den sidste og afgørende playoff-runde, hvor en sejr vil sende dem i Conference Leagues gruppespil.

Og her kan Brøndby faktisk møde en useedet modstander.

Der trækkes nemlig lod til playoff-runden, før tredje kvalifikationsrunde er afviklet. Så hvis for eksempel Brøndby trækkes op mod Istanbul Basaksehir, som med sikkerhed er seedet i en playoff-runde, vil det være tyrkernes seedning, der tæller i lodtrækningen til playoff-runden. Derfor vil "vinderen af kampen mellem Istanbul Basaksehir og Brøndby IF" blive trukket op mod et useedet mandskab.

Det kan få den betydning, at Brøndby kan slippe for nogle af sværvægterne i denne runde.  

Storklubber som Chelsea og Fiorentina vil nemlig træde ind i turneringen ved dette stadie som seedet, ligesom Real Betis og flere tabende hold fra Europa Leagues tredje kvalifikationsrunde formentlig også vil. 

I tilfælde af at Brøndby kan bryde deres seedning mod en svær modstander i tredje kvalifikationsrunde, kan de altså få en useedet modstander i den sidste og afgørende runde.  

Vigtige datoer
19. juni: Lodtrækning til anden kvalifikationsrunde
22. juli: Lodtrækning til tredje kvalifikationsrunde
25. juli og 1. august: Kampe i anden kvalifikationsrunde
5. august: Lodtrækning til playoff-runde
8. og 15. august: Kampe i tredje kvalifikationsrunde
22. og 29. august: Kampe i playoff-runden
30. august: Lodtrækning til gruppespillet i Conference League