Video : Tipsbladet
EM

Alexander Zorniger: Danmark er for langsomme

Den tidligere Brøndby-træner Alexander Zorniger er splittet inden lørdagens EM-ottendedelsfinale mellem Tyskland og Danmark.

FREUDENSTADT (Tipsbladet): Alexander Zorniger holder naturligvis med Tyskland i lørdagens EM-ottendedelsfinale mod Danmark, men stor sympati for værtsnationens modstander har Greuther Fürth-træneren bestemt.

Anderledes kan det næsten heller ikke være, når man har det forhold til Danmark, som Alexander Zorniger har. 

I to-et-halvt år stod tyskeren i spidsen for Brøndby IF, og selv om det isoleret set er en begrænset periode, fik Alexander Zorniger for alvor slået sit navn fast på Københavns Vestegn og i Danmark i det hele taget. Han har besøgt Danmark mange gange siden februar 2019, hvor han mistede jobbet i Brøndby.

Lørdag glæder han sig til at se flere af sine tidligere Brøndby-drenge, når Danmark og Tyskland brager sammen i ottendedelsfinalen. 

- Det bliver meget, meget specielt for mig - og for min kone. Vi talte her til morgen om, hvem vi egentlig skal heppe på. Jeg må indrømme, at jeg holder med Tyskland, og det sagde min kone også, at hun gør, men jeg er faktisk ikke sikker, siger Alexander Zorniger med et grin til Tipsbladet.

- Jeg er virkelig splittet indvendig, fordi netop Danmark og Tyskland skal møde hinanden. Det er to lande, jeg holder rigtig meget af.

Alexander Zorniger har tidligere været træner for Mads Hermansen, Frederik Rønnow og Christian Nørgaard i Brøndby, men også for Yussuf Poulsen i RB Leipzig. På det tyske landshold har han været træner for Joshua Kimmich, så han har mange personlige relationer i spil.

Særligt stærk er båndet til Christian Nørgaard og Frederik Rønnow, og Alexander Zorniger fastslår, at han håber, at Nørgaard spiller mod Tyskland i stedet for en karantæneramt Morten Hjulmand.

- Christian Nørgaard er skoleeksemplet på, hvordan en spiller kan udvikle sig. Det var måske ikke den helt rigtige beslutning at tage til Fiorentina, men hans udvikling i Brentford under Thomas Frank har været outstanding. Det har været en fortsættelse af, hvad vi startede i Brøndby. 

- Da jeg kom til Brøndby, var Nørgaard tæt på at forlade klubben sammen med Andrew Hjulsager, men de blev og udviklede sig fantastisk - ikke mindst Christian Nørgaard. Han har haft en flot karriere, lyder det. 

Foto: Alamy

Danmark er for langsomme
Alexander Zorniger har fulgt det danske landshold tæt under slutrunden og såmænd også op til EM. Tyskeren tilbragte noget af sin ferie i Danmark og var på Brøndby Stadion, da Kasper Hjulmands tropper mødte Norge i den sidste test inden EM - et opgør, de rød-hvide vandt 3-1. 

Alexander Zorniger har stor respekt for Danmark, men han ser også nogle alarmklokker, der bør bimle og bamle i Kasper Hjulmands hoved.

Ifølge den tidligere Brøndby-træner er det danske landshold ganske enkelt for langsomt.

- Danmark fokuserer helt vildt meget på Christian Eriksen, som styrer hele holdet. Jeg tror, at Kasper Hjulmand gerne havde set, at hans mandskab havde lidt mere fart, men Eriksen er og bliver Danmarks go to-guy, og han styrer tempoet. Eriksen er en lidt mere offensiv Toni Kroos, men de er begge to quarterbacks på banen. 

- Tyskland har mere fart end Danmark, og hvis de kan udnytte det, får Danmark meget store problemer. Jeg så det selv mod Norge. Da nordmændene begynde at spille mere horisontalt i anden halvleg, fik de et overtag.

- Jeg har kæmpe respekt for Kasper Hjulmand, men jeg synes, det danske landshold er for langsomt på flere områder. Der skal snart ske ændringer på det danske landshold - et generationsskifte, siger Alexander Zorniger. 

Han ser på det tyske landshold med positive briller. 

- Hvis du havde sagt til mig for et år siden, at Tyskland ville være i stand til at præstere på det niveau, de har gjort hidtil ved EM, ville mit svar være, at det havde jeg svært ved at tro. Men Julian Nagelsmann har gjort et godt stykke arbejde og har ændret hele holdets udtryk. Alle spillere på holdet kender deres rolle. 

Der er kampstart mellem Tyskland og Danmark på lørdag klokken 21.00 i Dortmund. 

Loading Poll...