• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Lasse Sylvest Mikkelsen

Bedst og værst: Var det den bedste kamp ved EM?

Foto: Getty Images

Tipsbladet.dk zoomer ind på kampen mellem Portugal og Tyskland.

Af Lasse Sylvest Mikkelsen

Portugal - Tyskland 2-4 (1-2)

1-0 Cristiano Ronaldo (15.)
1-1 Ruben Dias, selvmål (35.)
1-2 Raphael Guerreiro, selvmål (39.)
1-3 Kai Havertz (51.)
1-4 Robin Goosens (60.)
2-4 Diogo Jota (67.)

Kampens bedste

Portugal

Der er ikke meget ros at give til de portugisiske spillere, der på kanterne ganske enkelt blev løbet over ende. Bedre var det heller ikke i midterforsvaret, hvor Premier Leagues bedste, Ruben Dias og den rutinerede Pepe ganske enkelt ikke kunne holde styr på Kai Havertz, når han kom løbende ind i feltet.

Cristiano Ronaldo var - ud over sin scoring til 1-0 - usynlig det meste af kampen, men livede op igen i kampens sidste tyve minutter, hvor han kom mere på bolden. Det gav blandt andet en assist og flere farlige situationer. Han var deres bedste spiller.

Tyskland

Kai Havertz var lige nøjagtig der, hvor det gjorde ondt på portugiserne. Han var således involveret i alle tyskernes tre mål, hvoraf han blev noteret som målscorer på scoringen til 3-1. Det gjorde ham i øvrigt til den yngste tyske EM-målscorer nogensinde med sine 22 år. Robin Goosens på venstrekanten viste også, at han er stemplet ind i turneringen med sit kæmpe løbepensum, og så krydrede han det også med en scoring.

Kampens detalje

Cristiano Ronaldos mål til 1-1 var ikke mindre end genialt. Først kom han højest på et tysk hjørnespark og fik clearet bolden væk fra det portugisiske felt. Herefter satte han i sjette gear og sprintede op mod tyskernes felt i en portugisisk kontra. Belønningen kom, da Diego Jota efter en flot aflevering fra Bernardo Silva kunne lægge bolden til rette for Ronaldo tæt inde under mål. Den portugisiske verdensstjerne svigtede ikke, selvom lungerne må have hevet efter luft, og bragte portugiserne på 1-0.

Kampens værste

Stakkels Ruben Dias satte tyskerne comeback i gang, da han sendte bolden i eget net. Hans forsøg på at cleare bolden gik ikke som ønsket. Mere uheldig var Raphael Guerreiro, da han fire minutter senere også lavede selvmål, da han ramte bolden forkert. I en kamp hvor der ikke var nogen, der decideret faldt igennem eller lavede svinestreger, så er det selvmålene, der løber med opmærksomheden.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020