Video : Tipsbladet
EM

Iskold Hjulmand: Nok ikke karrierens bedste mål

Morten Hjulmand spillede en hovedrolle med sin scoring, da Danmark fik et enkelt point mod England torsdag aften.

FRANKFURT (Tipsbladet): Der er blevet scoret en del flotte mål ved denne EM-slutrunde, og torsdag aften bidrog Morten Hjulmand så sandelig til den samling. 

For med en hammer af en anden verden bragede han bolden ind fra 28 meter, uden at Jordan Pickford i England-målet var i nærheden af at redde bolden. 

Det var et sus, der gik gennem stadion, og det føltes som om, at tiden stod stille, mens bolden var undervejs. Da den så gik i mål via stolpen eksploderede de danske fans og Hjulmand ligeså.

Efter kampen var Morten Hjulmand en af de danske spillere, som stoppede op i mixed zone, og smilet var naturligvis stort, selv om han prøvede at underspille sit mål en lille smule.

- Da jeg får bolden, tænker jeg bare, at jeg skal vende og skyde, for jeg havde plads til det. Efterfølgende gik der lige et par sekunder, før jeg forstod, at jeg havde scoret. Den var lang tid undervejs og ramte stolpen, men efter det var det en vild følelse, og at løbe ned mod de danske fans var stort.

Er det gået op for dig endnu? 

- Nej ikke endnu! 

Er det karrierens bedste mål? 

- Hmm... Det ved jeg ikke. Det tror jeg ikke, det er, siger han med overskud, omend han taler det op til at være et af de vigtigste lige nu. 

Foto: Alamy

Ambivalent følelse
Efter kampen var det tydeligt, at de rød-hvide fans på stadion var mere tilfredse med kampen end englænderne. Hvor stadion hurtigt var tomt på de pladser, som blev besat af de engelske fans, blev de danske fans bag målet for at tiljuble spillerne. 

Her blev Morten Hjulmand skubbet frem, men det var en lidt særlig følelse, erkender han efterfølgende. 

- Jeg har det lidt ambivalent med at få sådan nogle tiljublinger. Normalt er jeg ikke en, der scorer mange mål, så jeg har det fint med, at der er andre, der får den hæder.

- Det var lidt specielt for mig at skulle ned og modtage det fra de danske fans, men det er jeg glad for, at de tog godt imod, siger han med en sympatisk tone. 

Udover sit mål er han også utrolig tilfreds med holdets indsats, som i store dele af kampen drillede storfavoritterne.

- Jeg er rigtig, rigtig stolt over vores præstation i dag, men jeg synes også, at englænderne har nogle momenter i kampen, hvor de også kan score. I bund og grund er det fint, at vi får et point i dag. Det er ok, når du ser på hele kampbilledet.

- Men gennem vores energi og pres får vi skabt de her situationer, hvor vi kan score lidt ude af ingenting. Det kunne også være sket i dag, så det må vi tage med til næste kamp.

Med pointet har Danmark nu to point inden gyseren mod Serbien i næste uge.