Video : Tipsbladet
EM

Hjulmands job i fare? Fair at spekulere

I DBU vil man ikke spekulere i, om Kasper Hjulmand vil fortsætte som landstræner, hvis Danmark ryger ud af EM tirsdag.

FREUDENSTADT (Tipsbladet): I DBU vil man ikke spekulere i Kasper Hjulmands fremtid.

Ved EM i 2021 og i VM-kvalifikationen inden Qatar var Danmark sprudlende, men efterfølgende er det gået den anden vej.

VM i Qatar var en fadæse, og kvalifikationen til den igangværende EM-slutrunde var heller ikke just imponerende.

Tirsdag kan Danmark ryge ud af endnu et gruppespil i en slutrunde, men alligevel vil DBU’s fodbolddirektør, Peter Møller, ikke forholde sig til, om Kasper Hjulmand stadig er landstræner, hvis Danmark ryger ud.

- Vi må forholde os til, at han har en kontrakt til 2026. Men jeg tænker ikke i de scenarier. Jeg synes, det er helt fair, at I spekulerer i det. Jeg vælger at tage den anden hat på. Jeg synes, vi har en mulighed for at lave noget godt i den her slutrunde stadigvæk.

- Selvfølgelig skal jeg forholde mig til alle scenarier, men vi er også nødt til at tænke på det, vi kan påvirke lige nu og her, og det er at gå videre fra puljen uden at tabe en puljekamp for første gang i 20 år. Vi har tabt en enkelt kamp ud af de sidste 14. Jeg synes, det er fair at være kritisk, siger Peter Møller.

Kritikken af det danske landshold har været stor, men det pres lever man fint med hos DBU.

- Det har altid været sådan med det danske landshold, at der er stor bevågenhed, og der er også stor kritik, hvis det ikke går så godt. Sådan var det, da Åge (Hareide, red.) var landstræner, da Morten (Olsen, red.) var landstræner, da Bo (Johansson, red.) og da Ricardo (Richard Møller Nielsen, red.) var landstræner, selvom han vandt EM.

- Jeg er enig i den kritik, der har været med, at det ikke har være lige så fantastisk, som det var i 2021 og så den VM-kvalifikation, der var inden Qatar. Der har været for store udsving, det er jeg helt enig i, fortæller Peter Møller.

DBU-bossen slår dog fast, at det slet ikke vil være tilfredsstillende, hvis Danmark ikke går videre fra gruppen.

- Det er aldrig tilfredsspillende, hvis vi ikke går videre fra et gruppespil. Vi drømmer stort, men vi har en god fornemmelse. Jeg synes, at det udtryk vi havde mod englænderne, var rigtig stærkt. Jeg kan ikke mindes en landskamp, hvor der var sådan en samhørighed mellem de danske fans og spillet inde på banen. De danske fans overdøvede de engelske, og det gjorde, at det var en meget minderig kamp.

- Når man så lægger oveni, at vi i de sidste 14 kampe kun har tabt en enkelt, ude mod Nordirland, og er startet med at komme på tavlen i begge EM-kamp, så synes jeg faktisk, at vi har et momentum, som er godt, fastslår han.

Danmark møder Serbien tirsdag, og her afgøres det, om Danmark skal videre fra gruppen.