• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Lasse Sylvest Mikkelsen

Fransk landstræner udpeger Italiens svaghed

Foto: Getty Images

Italien imponerede i EM-åbneren mod Tyrkiet, men den franske landsholdstræner Didier Deschamps maner til besindighed.

Af Lasse Sylvest Mikkelsen

Italien lagde stærkt fra land med en overbevisende 3-0 sejr over Tyrkiet, der ikke lignede de EM-outsidere, de nogle steder var spået som.

Efter kampen høste det italienske mandskab roser rundt omkring, men i den franske landsholdslejr forsøgte landstræner Didier Deschamps at få italienerne ned på jorden igen.

- Italien kan sagtens have ambitioner om at gå langt, selvom mange af deres spillere ikke har ret meget international erfaring. For mange Azzurri (det italienske landsholds kælenavn, red.) er det her deres første store turnering, men det var det samme for Mbappé og Pavard i 2018, så vi skal være opmærksomme.

- Du vinder ikke kampe, inden du går på banen, kvalitet og talent er ikke nok. Du skal også besidde mental styrke, aggressivitet og beslutsomhed, alt det vi havde i Rusland i 2018 (da de blev verdensmestre, red.). Det er ikke nemt at vinde, siger han ifølge Football Italia.

Den franske landstræner havde dog også plads til at rose enkelte af de italienske spillere, som han synes ser spændende ud.

- Jeg kan godt lide Chiesa, som har haft en flot sæson i Juventus, men også Barella. Derudover har de Immobile og Verratti, der er værdifulde spillere. Mancini har bygget noget interessant op med unge spillere, der udvikles hurtigt. Samtidig har de stadig fået fine resultater i Nations League og VM-kvalifikationen.

Frankrig spiller sin første kamp mod Tyskland på tirsdag klokken 21, mens Italiens næste kamp er mod Schweiz 16. juni.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020