• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Lasse Sylvest Mikkelsen

Hradecky: Derfor spillede vi videre

Foto: Getty Images

Den finske landsholdsmålmand fortæller åbent om de dramatiske minutter i forbindelse med kampen mellem Danmark og Finland.

Af Lasse Sylvest Mikkelsen

Lukas Hradecky var én af de 22 spillere på banen, der oplevede Christian Eriksens dramatiske kollaps på banen i Parken på tætteste hold.

I et interview med tyske Bild åbner Bayer Leverkusens målmand op for hans oplevelse af de meget dramatiske minutter.

- Jeg så det ikke med egne øjne, men det stod ret hurtigt klart, at der var noget helt galt, og det så ikke godt ud. Det var ganske enkelt forfærdeligt, bare voldsomt. Det er ikke noget man ønsker at se. 

- Det skulle have været en stor festdag for alle ved vores EM-debut, men det eneste der tæller nu, er at Christian er reddet. Derfor er vi alle vindere i dag, fortæller den tidligere Brøndby-målmand.

Han fortæller, at både han og hans finske holdkammerater var i chok umiddelbart efter, og da de kom ud i omklædningsrummet, begyndte folk så små at forberede sig på, at der ikke skulle spilles mere fodbold lørdag.

- Vi anede ikke, hvad der skulle ske, hvad UEFA havde tænkt sig. Dommeren kom ind til os i omklædningsrummet, hvor vi allerede havde taget vores støvler af. Det var op til de danske spillere, efter de havde talt med Christian, siger Hradecky, der også uddyber finnernes beslutning om at genoptage kampen: 

- Vi accepterede og respekterede selvfølgelig deres (de danske spilleres, red.) beslutning, det var et spørgsmål om ære. Men vi havde accepteret enhver anden beslutning, de havde taget, fortæller Lukas Hradecky, der stadig ikke ved, om det var det rigtige at spille kampen færdig lørdag:

- Der var nok ikke nogen rigtig løsning i sådan en situation.

Den tyske avis spørger også den finske målmand, om han overvejede at lade Pierre-Emile Højbjerg score på sit straffesparksforsøg.

 - Jeg er en målmand, og i det øjeblik havde jeg kun fokus på bolden. Og han ville jo også gerne score på mig. Det er sport. Vi kan forberede os på næsten alt i forhold til vores præstationer på banen, men vi kan ikke forberede os på sådan noget.

- Jeg tog et straffespark, og det er en bonus for os under de svære omstændigheder. Jeg er ikke en helt eller noget. De rigtige helte er doktorerne, Simon Kjær, Kasper Schmeichel og alle de danskere, der fortsatte med at spille. Stor respekt for det.

Lukas Hradecky tør ikke spå om, hvilken betydning hændelsen med Christian Eriksen får for resten af turneringen, men han håber, at alle vil spille for hans ære. Han håber også, at lægerne finder ud af, hvad der skete med Christian Eriksen.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020