Video : Tipsbladet
EM

Familien jubler: Minder om John Faxe!

Morten Hjulmand leverede et kanonmål mod England ved EM, men det er ikke altid den gode sparketeknik, som har hersket hos landsholdsspilleren. Tipsbladet har talt med Peter Hjulmand, der er storebror til den nye landsholdsstjerne.

- Det sydede og boblede inde i mig, men jeg prøvede at beherske mig. 

Begejstringen strålede ud af Peter Hjulmand, da Morten Hjulmand kanonerede bolden i kassen til 1-1 mod England i torsdagens EM-opgør.

28-årige Peter Hjulmand er storebror til 24-årige Morten Hjulmand og fodboldspiller i Danmarksserie-klubben Tårnby FF, og han har svært ved at fatte, at hans lillebror er blevet det danske landsholds nye darling. 

Der er lidt John Faxe over ham med de afslutninger. Det har aldrig siddet helt i skabet.

Peter Hjulmand
Morten Hjulmands storebror

- Det har næsten været helt overvældende. Jeg ser ham stadig som Morten Skovmus, som jeg kaldte ham som lille.

- Det er også uvirkeligt, fordi det er gået så stærkt. Det seneste år har han valgt at tage skridtet op fra Lecce til Sporting. Han fik så et mesterskab, og det var jeg nede at opleve.

- Han fik lov til at få den hæder, som han har kæmpet så hårdt for på det danske landshold. Det, som han går igennem, er magisk. Som storebror er det en uvirkelig oplevelse. Jeg kigger på en knægt, som man bare har trynet hjemme i haven i så mange år. Nu får han hele det danske land til at rejse sig, synge og juble. Det er helt eminent at være på sidelinjen og følge det, siger Peter Hjulmand til Tipsbladet.

Peter Hjulmand havde også svært ved at være i sig selv, da lillebror hamrede bolden ind bag Jordan Pickford.

- Det var ren forløsning. Jeg kunne se Mortens jubelbrøl, da det gik op for ham, at han havde scoret og løb ud til fansene, og han råbte bare.

- Det sydede og boblede inde i mig, men jeg prøvede at beherske mig, da jeg stod med en masse andre på Tårnby Stadion. Indvendigt havde jeg det som Morten. Det var ren eufori og nærmest hysteri.

Artiklen fortsætter under billedet.

Her ses Peter Hjulmand og Morten Hjulmand ved mesterskabsfejringen i Sporting. Foto: Privat

Minder om John Faxe
Morten Hjulmand har ved flere lejligheder vist flot sparketeknik. Specielt i portugisiske Sporting har den danske profil leveret flere flotte mål.

Da Tipsbladet spørger Peter Hjulmand om lillebroren altid har haft et godt spark, begynder han at grine.

- Han har nok kigget på sin storebror og prøvet at efterligne ham, siger han med et smil og tilføjer.

- Det er blevet bedre, og nu gør jeg ham nok lidt dårligere. Der er lidt John Faxe over ham med de afslutninger. Det har aldrig siddet helt i skabet, hvis man går tilbage til Lecce-tiden, så scorede han ikke så mange mål. Han har scoret nogle fine mål i Sporting, men jeg kan ikke finde ud af, om det er mere held end forstand. Det er selvfølgelig sagt med grin og smil, men han er blevet bedre.

- Det er tydeligt at se. Morten er en type, at hvis han ikke er god til noget, så arbejder han for at blive bedre. Han forstår sine svagheder og styrker, og det er nok også derfor, at han er nået dertil, hvor han er.

Peter Hjulmand tager snart til Tyskland for at heppe på sin bror, og det ser han meget frem til. En stor del af familien er allerede på plads i det tyske.

- Hans kone Emilie har været dernede i de første to kampe, og vores forældre har også været der. De er der så også i den kommende uge, og jeg tager så derned og ser den sidste kamp i gruppen mod Serbien.

- Der er mange, der støtter ham, og jeg glæder mig sindssygt til at få lov til at være en del af fanzonen og de danske fans, så jeg kan nyde kampen og samtidig forhåbentlig se Morten få 90 minutter mod Serbien.

Storebror Hjulmand bobler af optimisme og tror, at denne EM-slutrunde kan være starten på en stor karriere på det danske A-landshold for lillebroren.

- Hvis Morten sætter en ting for, så helmer han ikke, før at det sker. Derfor tror jeg kun, at det er toppen af isbjerget. Jeg tror, at han får en rigtig flot landsholdskarriere.

- Han er en leder, som gerne vil påtage sig det ansvar, og han tager gerne de tæsk, der følger med. Vi har kun set noget af det potentiale, som han besidder, siger Peter Hjulmand til Tipsbladet.

Danmark møder Serbien på tirsdag ved EM.