18+ | Spil ansvarligt –  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet – Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening
Video : Tipsbladet
EM

Polen - Holland

Polen og Holland er frygteligt ramt af skader, når de brager sammen søndag i EM-slutrundens gruppe D. Polen må undvære både Lewandowski og Milik, og det er svært at se, hvem der skal score for det polske hold.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 15:00
Spillested: Volksparkstadion, Hamborg i Tyskland
Dommer: Artur Soares Dias, Portugal
På TV: TV2 Sport X

Holdnyt:
Polen
Av. Av. Av. Det kunne dårligt være værre for Polen.

Arek Milik fra Juventus blev skadet i den næstsidste testkamp før slutrunden, og han er nu slet ikke udtaget til truppen.

I den sidste testkamp blev Lewandowski skadet mod Tyrkiet, og han må sidde over i slutrundens første kamp.

Det må måske også angriber Swiderski, der jublede så kraftigt over sit 1:0-mål mod tyrkerne, at han nu også er tvivlsom.

Polen kan få svært ved at finde kampklare angribere til kampen mod Holland.

Det vil være ærgerligt, for de er med ved slutrunden efter en helt igennem elendig kvalifikation, hvor de sluttede på 3. pladsen i gruppe E efter Albanien og Tjekkiet.

Derfor måtte Polen gennem playoff, hvor de sikrede kvalifikationen ved at slå Estland og Wales.

Det blev til 10 polske mål i de otte kampe i kvalpuljen, og 6 af dem blev scoret af den skadede trio Milik, Lewandowski og Swiderski.

Polen er med ved EM-slutrunden for femte gang på stribe, efter at de var med for allerførste gang så sent som i 2008.

I 2016 nåede de helt til kvartfinalen efter at have besejret Schweiz i ottendedelsfinalen på straffe, men de senere vindere fra Portugal sendte Polen ud efter endnu en straffeafgørelse.

Holland
Holland er altid blandt favoritterne ved de store slutrunder. I hvert fald hvis man finder en hollænder at spørge.

Realistisk set er de denne gang i bedste fald dark horse. De kom videre fra kvalpulje B, hvor de endte bag Frankrig efter at have tabt to gange til Les Bleus.

De øvrige seks kampe gav seks hollandske sejre og en score på 14:1. For stærke til resten. Ikke helt gode nok til at være med blandt de allerbedste.

Holland er hårdt ramt på midtbanen, hvor Frenkie de Jong er seneste afbud, og han føjer sig til listen med de to Europa League-vindere fra Atalanta, Koopmeiners og De Roon.

Det ændrer dog ikke på, at holdet i van Dijk i midterforsvaret har en solid og erfaren klassespiller, og han skal forsøge at holde sammen på de Oranje stumper.

Fremme sætter holdet igen sin lid til Memphis Depay, der i en alder af 30 år stadig holder et imponerende scoringssnit på landsholdet på næsten 1 mål hver anden kamp med 45 træffere i 92 landskampe.

Der er spændende navne som Malen og Zirkzee at bringe i spil, hvis træner Koeman får brug for ny inspiration i offensiven.

Holland har været europamester én gang tidligere, og det var i 1988, da mesterskaberne senest blev afholdt i Tyskland.

Nu er de tilbage i nabolandet, og de vil helt sikkert gerne have endnu en sommer i triumf.

Karantæner:
Polen: Ingen
Holland: Ingen

Bud på startopstillinger:
Polen (3-4-1-2): Szczesny – Bednarek, Dawidowicz, Kiwior – Frankowski, Piotrowski, Slisz, Zalewski – Zieliński – Buksa, Piątek

Holland (4-3-3): Verbruggen – Dumfries, Geertruida, van Dijk, Aké – Reijnders, Schouten, Wijnaldum – Simons, Depay, Gakpo

Dom:
Holland er klar favorit, og selv om de har fået flået hele deres midtbane ud af skader, ser de stadig mere end solide nok ud til at slå Polen.

Særligt med de seneste fravær hos Polen, der kommer til at mangle en del offensiv kraft med skader til minimum Milik og Lewandowski og måske også Swiderski.

Holland plejer at spille tætte kampe, når de åbner EM-slutrunder.

Kun i 2008 er de begyndt med en sejr på mere end et mål. Dengang vandt de 3:0 mod Italien.

Da Holland vandt EM-guld i 1988, begyndte vejen mod finalen med nederlag i åbningskampen mod Sovjetunionen på 1:0.

Alligevel er de favoritter her, og de bør endda kunne vinde med mere end ét overskydende mål. Holland vinder 3:0.

Spilforslag:
Holland -1,5 til odds 2.62 ved Betsson. Husk, at odds kan ændre sig løbende