Video : Tipsbladet
EM

Så drop da for pokker den pension!

Tipsbladet zoomer ind på EM-åbningskampen mellem Tyskland og Skotland, hvor værtsnationen indledte med en sikker sejr.

ALLIANZ ARENA, MÜNCHEN (Tipsbladet):

Tyskland - Skotland 5-1 (3-0)
1-0 Florian Wirtz (10.)
2-0 Jamal Musiala (20.)
3-0 Kai Havertz (45.)
4-0 Niclas Füllkrug (68.)
4-1 Antonio Rüdiger, selvmål (87.)
5-1 Emre Can (90.)

Kampens bedste:

Tyskland:
Tyskerne gav Toni Kroos bolden hver gang, de kunne slippe af sted med det, og de havde absolut ingen grund til andet. Hold nu op for en fodboldspiller! Real Madrid-stjernen støbte alle de tyske kugler i kampen og slog den ene mere perfekte aflevering efter den anden. Han ramte en medspiller hver eneste gang. En sand magtdemonstration af den 34-årige midtbanespiller - du er jo alt, alt for god til at lade dig pensionere, Toni Kroos! 

Skotland:
Her kan man tale om en kåring, der er billigt til salg. I virkeligheden giver det ikke meget mening at uddele en fidusbamse til en skotte denne fredag - i hvert fald ikke til én af dem inde på banen. Stjernen Andrew Robertson havde et par vellykkede aktioner, men altså... der skal mere til! Det med afstand mest imponerende var det faktum, at Skotland formåede at score et mål uden at blive noteret for en eneste afslutning i kampen.

Foto: Alamy

Kampens værste:
Altså, det går jo ikke at spille på den måde, Skotland. Steve Clarks mandskab var på forhånd underdogs, men de kunne ikke være længere fra at skabe sensationen. Det var en kollektiv nedsmeltning af Skotland, der nærmest ikke besøgte tyskernes banehalvdel i kampen. Man kan sagtens tabe med æren i behold - det gjorde Scott McTominay og Co. bare ikke. Det hele var nærmest forbi, før det var begyndt. 

Kampens detalje: 
Aldrig nogensinde har der været SÅ mange kilter i München. Tyskland var i praksis på hjemmebane i EM's åbningskamp, men skotterne har hele ugen holdt tidlig oktoberfest i den sydtyske by, og fredag aften kulminerede det i en skotsk fodboldfest af en anden verden. Ja, stemningen døde lidt, da det hurtigt stod klart, at Skotland ville få bøllebank inde på fodboldbanen, men der er stadig grund til at lette på tyrolerhatten.

200.000 skotter menes at have indtaget Tyskland til slutrunden, og de har vel drukket 10 millioner fadøl. Deres fodboldhold er ikke så godt, og der er dømt skotske tømmermænd i morgen tidlig, men tak for optakten især - Skotland-fansene kan få det her EM til at gynge.

Og Tyskland? Sikke et pres der er på "Die Mannschaft" og ikke mindst landstræner Julian Nagelsmann ved slutrunden på hjemmebane, men EM kunne ikke være startet bedre for tyskerne, der lige fik fodboldfeberen til at stige et par grader syd for den danske grænse.