• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Anders Dehn

Semifinalen blev en af de mest sete landskampe

Foto: Getty Images

EM-semifinalen trak over to millioner seere alene på DR. Dermed blev den en af de meste sete landskampe, siden man begyndte at måle.

Af Anders Dehn

Landsholdet har igen vundet danskernes interesse. EM-semifinalen blev således den mest sete landskamp i ni år og en af de mest sete, siden Kantar Gallup begyndte at udgive sine seermålinger i 1992.

I alt så 2.218.000 danskere med på DR1 og på DR's streaming ifølge de officielle seertal fra Kantar Gallup. Det reelle seertal er dog formentlig langt højere, da seere på Viaplay ikke er medregnet. Det er alle dem, der så kampen på storskærme, på barer og restauranter, heller ikke.

Viaplay ønsker ikke at dele sine seertal.

DR Medieforskning oplyser til tipsbladet.dk, at 94 procent af alle danskere, der havde tv'et tændt under EM-semifinalen, så DR1 (den såkaldte seerandel).

Med de 2,22 millioner seere stryger kampen direkte ind i top 10 over mest sete landskampe, siden man begyndte at offentliggøre tallene. Helt præcis tager gårsdagens semifinalen niendepladsen.

Det er desuden værd at bemærke, at alle de andre kampe på listen er mindst ni siden, hvor streaming nærmest ingen andel udgjorde sammenlignet med i dag. Derfor var kampen formentlig reelt endnu højere på listen, hvis Viaplays tal var tilgængelige.

Gennem hele EM trak Danmarks kampe i gennemsnit 1,7 millioner seere. Det er godt 300.000 mere end de fire VM-kampe i 2018. Alle Danmarks seertal under EM ser således ud:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020