18+ | Spil ansvarligt –  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet – Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening
Video : Tipsbladet
EM

Serbien - England

England er endnu engang blandt de helt store favoritter ved en slutrunde. De indleder jagten på den første titel siden 1966 mod Serbien søndag aften.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 21:00
Spillested: Veltins Arena, Gelsenkirchen, Tyskland
Dommer: TBD
På TV: DR1

Holdnyt:
Serbien
I 2000 var Serbien med ved EM-slutrunden i Holland og Belgien under navnet Serbien/Montenegro.

Siden landet kastede Montenegro fra sig, har de ikke været med ved en EM-slutrunde. Det er ellers ikke, fordi der mangler store profiler.

Særligt i front er der tunge navne som Dusan Vlahovic fra Juventus og Aleksandar Mitrovic fra Al-Hilal, og de har selskab af den flamboyante kreatør Dusan Tadic.

Sergej Milinkovic-Savic er også rejst til Saudi-Arabien og Al-Hilal, men hvis bare han husker at tage pengepungen op af bukselommen før kampstart, så han kan bevæge sig frit, er han nu stadig en fremragende fodboldspiller.

Serbien kvalificerede sig til EM fra kvalpulje G, hvor de blev nummer 2 efter Ungarn. De tabte begge opgør mod magyarerne, men i de øvrige seks kampe i gruppen undgik serberne nederlag.

Det gjorde de til gengæld ikke i forårets testkampe, hvor de både har tabt til Rusland med hele 4:0 og til Østrig med mere beskedne 2:1.

Beskedent var det også, da serberne mellem de to nederlag slog Cypern med forsigtige 1:0, men der var anderledes ramasjang over det, da de spillede den sidste testkamp før slutrunden mod Sverige.

På Friends Arena i Stockholm blev Jon Dahl Tomassons Sverige banket gule og blå og tabte 3:0. Det må have givet serberne et godt rygstød forud for slutrunden.

England
Der er som sædvanlig stor optimisme på Englands vegne forud for en slutrunde.

De har også i nyere tid gjort det fornemt med 4. pladsen ved VM i 2018 og en VM-kvartfinale i Qatar krydret med sølvmedaljer ved EM 2021, hvor de tabte finalen på Wembley.

I kvalifikationen til denne slutrunde var de i gruppe med europamestrene fra Italien.

Her fik England en slags hævn - om end det nok er en ringe trøst - for nederlaget i EM-finalen, da de vandt begge opgør mod italienerne.

England sluttede på en sikker førsteplads med seks sejre og ingen nederlag i otte kampe og en nydelig score på 22:4.

Træner Southgate har en flot og meget bred vifte af talentfulde fodboldspillere at vælge imellem til sit hold.

Det siger en del, at han har fravalgt Jack Grealish og Marcus Rashford til truppen. Niveauet er højt.

To spillere i truppen optræder ikke i Premier League til daglig, men Jude Bellingham fra Real Madrid og Harry Kane fra Bayern München har begge haft flotte sæsoner, hvor de har scoret masser af mål, og hvor Bellingham har vundet både La Liga og Champions League.

Kort før slutrunden er John Stones sendt på værelset.

Det er ikke på grund af skældud, at han har fået stuearrest. Det skyldes i stedet, at han er syg og helst ikke skal smitte sine holdkammerater.

Det er usikkert, om han bliver klar til søndagens kamp, og det er en streg i regningen for Southgate, der allerede må se bort fra Maguire, som slet ikke er med i truppen, på grund af en skade.

Dunk, Konsa og Gomez er alternativerne i midterforsvaret, og de virker meget lige i kampen om en eventuel ledig plads ved siden af Guehi.

Karantæner:
Serbien: Ingen
England: Ingen

Bud på startopstillinger:
Serbien (3-4-2-1): V. Milinkovic-Savic – Milenkovic, Veljkovic, Pavlovic – Zivkovic, Gudelj, Lukic, Kostic – S. Milinkovic-Savic, Tadic – Mitrovic

England (4-2-3-1): Pickford – Walker, Dunk, Guehi, Trippier – Alexander-Arnold, Rice – Saka, Bellingham, Foden – Kane

Dom:
England er klare favoritter mod Serbien.

England er endda blandt favoritterne til at vinde EM-guldet.

Det engelske hold ser stærkt ud på den offensive del af banen, og de vil komme til mange chancer i deres kampe.

Men med Maguire ude og nu måske også Stones kan der blive uro i de bagerste rækker.

Næppe på de to driftsikre backs med Walker og Trippier, men måske centralt, hvor Serbien kan byde sig til med enten Vlahovic eller Mitrovic.

England er favorit, men det kan blive tæt. 2:1 til England.

Spilforslag:
Begge hold scorer til odds 2.06 hos Nordicbet. Husk, at odds kan ændre sig løbende.