• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Oliver Okstrøm

UEFA dropper Neuer-sag: Regnbue-armbind en god sag

Foto: Getty Images

Det europæiske fodboldforbund trækker følehornene tilbage.

Af Oliver Okstrøm

Det kom tidligere søndag aften frem, at UEFA havde sat en undersøgelse i gang mod den tyske landsholdsmålmand Manuel Neuer. Det skyldtes, at han havde taget et regnbuefarvet armbind på til deres kamp mod Portugal.

I de følgende timer har UEFA dog valgt at droppe at gå yderligere ind i sagen, da undersøgelsen af sagen har fået et klart resultat.

Her lyder det, at armbindet er et 'symbol på mangfoldighed og dermed en god sag', og derfor ramler det ikke ind i UEFA's regelsæt om politiske symboler, som normalt ender med bøder fra fodboldforbundet.

Regnbuen er et symbol for LGBT-samfundet, som i denne måned markerer deres Pride-måned, som den tyske målmand altså valgte at markere i lørdagens kamp.

UEFA har på det seneste også været udsat for kritik med hensyn til LGBT-rettigheder, da man har tilladt Ungarns hovedstad at være en af værtsbyerne til EM-slutrunden, selvom man lige har gennemført en lov i parlamentet om, at man ikke må vise ting i skoler, som kan 'promovere kønsskifte og homoseksualitet'. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020