• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Lasse Sylvest Mikkelsen

UEFA vil undersøge homofobi og racisme-anklager

Foto: Getty Images

Det europæiske fodboldforbund bekræfter, at de vil undersøge potentielle diskriminerende opførsel i forbindelse med Ungarns to første kampe under EM.

Af Lasse Sylvest Mikkelsen

Anti-diskriminationsgruppen, Fare, har sendt en rapport til UEFA, hvori de henviser til et banner på Puskas Arena med et homofobisk tekst i forbindelse med Ungarns nederlag til Portugal i deres første EM-kamp.

I lørdags kunne man høre abelyde på samme stadion, da Ungarn mødte Frankrig, og nu reagerer UEFA ved at sætte en af deres etik og disciplinær-inspektører til at undersøge episoderne nærmere.

Det oplyser UEFA i en pressemeddelelse, skriver Sky Sports.

- I overensstemmelse med artikel 31(4) i UEFA's disciplinær-regulativer er en etik- og disciplinær inspektør sat til at undersøge episoderne om mulige diskriminerende opførsel på Puskás Aréna i Budapest under EM kampen mellem de nationale hold Ungarn og Portugal 15. juni 2021 og mellem de nationale hold Ungarn og Frankrig, der blev spillet 19. juni 2021.

Det store stadion i Budapest er det eneste, der under slutrunden har fået lov at fylde stadion helt op med 60.000 mennesker.

Sagerne kommer på et dårligt tidspunkt for UEFA, hvor man for nyligt har truet den britiske regering med at flytte semifinalerne og finalen fra Wembley i London til netop Budapest i Ungarn.

Den trussel kan dog virke tom med tanke på de ungarske tilskueres opførsel i de første to kampe, som Ungarn har været involveret i.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020