Karakterer: FCK undgik katastrofen trods bleg indsats

Tipsbladet.dk er klar med bedømmelser af FC Københavns spillere efter kampen mod IFK Göteborg torsdag aften.

Hvem markerede sig positivt, og hvem så mindre heldig ud? Her er tipsbladet.dk’s vurderinger af indsatsen fra FC Københavns spillere i Europa League-kvalifikationskampen mod IFK Göteborg.

Karl Johan Johnsson – 3 bolde
Den svenske keeper havde ikke meget at lave, men han var på plads, når der var brug for ham i slutfasen. Kunne ikke gøre meget ved 1-0-målet, hvor han blev solgt af sit forsvar.

Guillermo Varela – 2 bolde
Højrebacken spillede en fornuftig kamp og viste i glimt sine kvaliteter. Han var dog også ramt af det generelt lave niveau fra FCK-holdet i første halvleg samt den svingende anden halvleg.

Andreas Bjelland – 3 bolde
En ok kamp af forsvarsspilleren, der gennem det meste af kampen havde godt styr på FC Københavns defensiv. Boldomgangen var dog ofte for langsom, og han havde dog også et ansvar i forbindelse med IFK-scoringen og blev taget ud efterfølgende.

Victor Nelsson – 2 bolde
Han var direkte skyld i IFK Göteborgs 1-0-mål, da han i stedet for at cleare bolden ved midterlinjen, gled i græsset og gav det svenske hjemmehold frit løb mod FCK-målet. Det koster mindst én karakter, og derfor lander Nelsson på en lav bedømmelse. Spillede ellers fornuftigt indtil svenskernes mål.

Pierre Bengtsson – 2 bolde
FC København ville gerne angribe over kanterne, og Pierre Bengtsson kom frem til mange indlæg. Det var bare ikke dem alle, der indeholdt lige meget kvalitet, og Bengtsson havde også undervejs problemer overfor IFK Göteborgs højreside.

Jens Stage – 2 bolde
Kunne have scoret undervejs i kampen, men fyldte ellers ikke meget på den centrale midtbane. Jens Stages kvaliteter kommer heller ikke lige så meget til sin ret, når FC København møder et defensivt orienteret mandskab, og derfor havde han svært ved at markere sig. Stage arbejder altid hårdt og godt, men han bidrog ikke nok til den offensive del af spillet. Blev taget ud efter FCK kom bagud og var ikke med i comebacket.

Carlos Zeca – 3 bolde
Som hjertet på midtbanen har Carlos Zeca et stort ansvar for både boldomgangen og tempoet, og det var særligt i første halvleg ikke godt nok fra hele FCK-holdets side. Det trækker ned i Zecas karakter. Efter pausen blev det bedre, men Zeca var ikke helt så dominerende som man har set i andre kampe, og han bærer også et ansvar for, at FC København havde svært ved at åbne modstanderen.

Victor Fischer – 2 bolde
Når Victor Fischer er bedst, er han en spiller på internationalt niveau. Der er han ikke endnu, men i momenter kunne man se Fischers klasse. Det lykkedes et par gange offensivspilleren at skabe gode muligheder for sine holdkammerater, men i lighed med resten af FCK-holdet blev han presset hårdt af IFK Göteborgs forsvarsbolværk. Bragte sig selv i en dum situation med mundhuggeri i første halvleg, og den slags trækker ikke oppe i denne oldermands bog. Desuden et skidt tegn, at han blev skiftet ud, da FCK skulle jagte en scoring til sidst.

Rasmus Falk – 4 bolde
Der sker som regel noget med FC Københavns offensiv, når Rasmus Falk har bolden, og det var også tilfældet i dette opgør. IFK Göteborgs forsvar stod dybt og kompakt og gjorde det svært for Falk og resten af FC Københavns offensiv, men når det lykkedes at åbne det svenske forsvar, var det oftest i kraft af Falks ideer og visioner.

Jonas Wind – 4 bolde
Han var ikke altid lige synlig, men det lykkedes alligevel Jonas Wind at markere sig med et par gode aktioner hist og her undervejs. Han var dog sjældent farlig, for han havde det også svært overfor det svenske betonforsvar. Hovedstødsscoringen til 2-1 i 85. minut trækker naturligvis op, for det var høj klasse, og derfor ender han som en af de københavnske helte.

Kamil Wilczek – 2 bolde
Den polske angriber er på banen for at score mål, og han havde også chancerne til det i kampen mod IFK Göteborg. Men i modsætning til så ofte før lykkedes det ikke Wilczek at komme på måltavlen, og så blev det en mere jævn arbejdsdag for polakken, der ikke fyldte alverden i FC Københavns spil uden for feltet.

Mikkel Kaufmann – UB
Kom ind for Victor Fischer efter 77 minutters spil.

Pep Biel – UB
Kom ind for Andreas Bjelland efter 77 minutters spil.

Robert Mudrazija - 5 bolde
Kom ind for Jens Stage efter 77 minutters spil og leverede både mål og assist. Et stort indhop, der fortjener en høj karakter, selvom han burde falde for tidsgrænsen.

Manager Ståle Solbakken – 3 bolde
FC København spillede ikke nogen stor kamp, og de manglende offensive ideer falder også tilbage til manageren, der først reagerede med indskiftninger med et kvarter igen, da FCK kom bagud. De indskiftninger viste sig dog at være rigtige, idet Robert Mudrazija scorede det udlignende mål og lagde op til scoringen, der gav sejren.