• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Anders Dehn

Ny situation: FCK kan få hjælpende hånd i Europa

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC København kan få ende med at træde en runde senere ind i kvalifikationen til Europa Conference League. Det bliver afgjort i weekenden.

Af Anders Dehn

I weekenden kan FC København træde et skridt nærmere et europæisk gruppespil uden at løfte en finger. Det har klubben Villarreal og holdets Europa League-sejr onsdag aften at takke for.

Hvis tingene går FCK's vej, træder holdet en runde senere ind i kvalifikationen til Europa Conference League, i tredje i stedet for anden runde. Det vil betyde, at man "kun" skal besejre to modstandere i stedet for tre.

Forklaringen begynder som nævnt med Villarreal.

UEFA- og koefficient-guruen Bert Kassies skriver, at vinderen af Europa League kvalificerer sig direkte til Champions Leagues gruppespil, men fordi Villarreal i forvejen havde en plads i Europa Conference Leagues playoffrunde, sker der en række forskydninger i turneringens kvalifikation:

Portugals nummer fem, Paços de Ferreira, går fra tredje kval-runde til playoff.
Enten FC København eller schweiziske FC Luzern går fra anden til tredje kval-runde.
De slovenske og ungarske pokalvindere, Olimpija Ljubljana og Ujpest, går fra første til anden kval-runde.

Det er endnu usikkert, om det bliver FCK eller Luzern, der får pladsen længere fremme i køen til et europæisk gruppespil. Det bliver formentlig afgjort i weekenden, når UEFA's Club Competitions Committee holder møde.

FC København har dog ikke de store forventninger til, at UEFA peger på den danske klub.

- Vi har noteret os Villarreals sejr i går og de mulige ændringer, det vil føre til access-listen. Men vi forventer ikke, at det påvirker FC København, fordi UEFA normalt har prioriteret cupvinderne i Europa League. Vi regner med, at det også vil gøre sig gældende her, siger Daniel Rommedahl, som er Director of Football Operations and International Affairs i FCK og klubbens kontakt i UEFA.

- Vi forventer ikke at starte andre steder end det, der hele tiden har været planlagt. Men vi tager selvfølgelig imod det, hvis det sker.

Det er ikke noget nyt, at UEFA-komittéen skal tage stilling til spørgsmål som det, der vedrører FCK. Det kaldes "re-balancing" i UEFA-jargon og finder sted hvert år. Det nye er, at Europa Conference League aldrig er blevet afviklet før, og derfor er lige præcis det scenarie, som nu udspiller sig, ikke blevet "gen-balanceret" før.

Her kan du blive klogere på FCK's, FC Midtjyllands og Brøndby IF's veje til europæisk fodbold i næste sæson

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020