Optakt: Esbjerg fB - Fiorentina
Illustration
Europa League

Optakt: Esbjerg fB - Fiorentina

Esbjerg får sin sag for, når Fiorentina er modstanderen i Europa League torsdag aften. 

Fakta om #efbfio
- Fiorentina gik ubesejret gennem gruppespillet i Europa League med fem sejr og en uafgjort mod ukrainske Dnipro, portugisiske Pacos og rumænske Pandurii. 

- Danske og italienske hold har mødt hinanden 32 gange i UEFA's klubturneringer. Det er blevet til 20 italienske sejre, ni uafjorte og tre gevinster til danske hold. 

- Fiorentina ligger nummer fire i Serie A og kommer til Esbjerg efter et 1-2-nederlag til Inter. Klubben vil muligvis spare et par profiler i Europa League på grund af de vigtige kampe i Italien.

- Det er Esbjergs første officielle kamp i 2014. Træningskampene har budt på tre sejre, en uafgjort og to nederlag. 

- Den samlede vinder af kampene mellem Fiorentina og Esbjerg skal møde vinderen af Juventus og Trabzonspor i Europa Leagues 1/8-finaler. 

Citatet: Esbjergs angriber Martin Pusic til tipsbladet.dk:  ”Europa League er vigtig, og jeg tror på, at vi kan gå videre. Det er to store kampe, men vi er klar, og vi har et ungt og sultent hold. Jeg er meget selvsikker på vores vegne, for de er bare almindelige spillere, som også kan fejle”

På tv: Torsdag klokken 19.00 på 6'eren

Skader: Esbjerg må undvære Frederik Rønnow, mens Jens Berthel Askou er stærkt tvivlsom. Emil Lyng har haft småproblemer, men forventes at spille. Hos Fiorentina er angriberne Giuseppe Rossi og Ante Rebic skadet, mens Mario Gomez netop er kommet tilbage efter en lang periode ude. Desuden er Juan Cuadrado, Gonzalo Rodriguez og Juan Vargas ude med skader for den italienske klub.

Karantæne: Ingen, men Kian Hansen er ikke registreret til Europa League-kampene for Esbjerg. 

Bud på startopstillinger: 
Esbjerg (4-4-2):
Dubravka – P. Ankersen, Jakobsen, Dropo-Ampem, Knudsen – J. Ankersen, Lekven, Andreasen, Lyng – Fellah, Pusic

Fiorentina (3-5-2): Neto – Compper, Tomovic, Roncaglia – Pasqual, Pizarro, Fernandez, Ambrosini, Joaquin – Matos, Gomez 

Dom: Selvom Fiorentina muligvis kommer til at spare et par profiler – og startopstillingen derfor er ganske uforudsigelig – bør italienerne være store favoritter til kampen i Danmark. Firenze-klubben kommer til Esbjerg med Serie A-fodbold i benene, mens EfB kun har spillet træningskampe, så vi tror på en italiensk sejr på 2-0.