• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Victor Risager

FCM forsøger at komme væk fra sidstepladsen

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC Midtjylland får besøg af Røde Stjerne fra Serbien i Europa League.

Af Victor Risager

Kampfakta
Kampstart: Torsdag klokken 18.45
Spillested: MCH Arena
Dommer: Roi Reinshreiber, Israel
På TV: TV 2 Sport
Hashtag: #eldk

Holdnyt
FC Midtjylland

Bo Henriksen sagde, at FC Midtjylland havde “en god chance for at gå videre”, efter at der blev trukket lod til puljerne i Europa League, men efter to runder ser det sværere ud end som så for “Ulvene”.

En deler mod Ludogorets og et nederlag til Braga efterlader dem på sidstepladsen i deres pulje med et point efter to kampe, og nu møder de topholdet Røde Stjerne, der har vundet deres to første kampe. 

Der er imidlertid stadig fire runder tilbage i gruppespillet, men FC Midtjylland skal snart hente nogle sejre, hvis de vil videre.

FC Midtjylland skal også gøre det bedre end i weekendens kamp mod FC Nordsjælland for at hente point. Her var flere af profilerne et stykke fra vanligt niveau, og der var et hav af fejl, der vil blive straffet endnu hårdere på internationalt niveau.

Bo Henriksen må se bort fra Junior Brumado, der blev skadet mod FC Nordsjælland og ventes ude indtil midten af november. Han kan afløses af Victor Lind fra start. 

Og så bliver det igen interessant at se, om Elias Rafn Olafsson får pladsen i målet, eller om FC Midtjylland vil rotere og give Jonas Lössl spilletiden i de europæiske kampe.

Røde Stjerne
Det er en serbisk stormagt, som FC Midtjylland tager imod, når Crvena zvezda - bedre kendt som Røde Stjerne - kommer på besøg.

Røde Stjerne har vundet det serbiske mesterskab i de seneste fire sæsoner og har i alt vundet den serbiske liga syv ud af 15 gange, siden dens nuværende format blev indført i 2006/07-sæsonen.

De er også startet godt i den indeværende sæson - både nationalt og internationalt.

I den serbiske liga er de nummer to og ubesejrede efter 11 kampe, mens de i Europa League har hentet to sejre i de to første gruppespilskampe.

Til kampen ventes stjernespilleren Aleksandar Katai tilbage i truppen, efter at han missede weekendens 7-1-sejr over Kolubara. Til gengæld kan midtbaneankeret Sekou Sanogo samt angriberne Richairo Zivkovic og Lois Diony være ude.

Karantæne
FC Midtjylland: Juninho
Røde Stjerne: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Midtjylland (3-4-3):
Olafsson - Dalsgaard, Sviatchenko, Høegh - Andersson, Evander, Cajuste, Paulinho - Isaksen, Lind, Sisto 

Røde Stjerne (4-2-3-1): Borjan - Gobeljic, Degenek, Dragovic, Rodic - Krsticic, Ivanic - Falco, Kanga, Katai - Fardou Ben

Profilen:
Hvis der er en spiller, FC Midtjylland skal holde særligt godt øje med torsdag aften, er det Aleksandar Katai. Den serbiske kantspiller vendte tilbage til Røde Stjerne fra MLS forud for sidste sæson og har siden scoret 29 mål på 49 kampe. I denne sæson er det blevet til 11 kasser på 15 kampe - heriblandt to i Europa League. 

Vidste du, at…:
Dejan Stanković startede sin karriere som spiller i Røde Stjerne, inden han fik en lang og glorværdig karriere i italiensk fodbold hos Lazio og Inter samt nåede over 100 landskampe for Serbien. I dag er han tilbage i Røde Stjerne som cheftræner for holdet med stor succes. Han har vundet 65 af 83 kampe og kun tabt seks, mens han har et pointsnit på 2,49 point pr. kamp.

Dom:
Det er en afgørende kamp for FC Midtjyllands håb om avancement. Hvis det ender i et nederlag kan de nemlig i værste fald være otte og fem point efter henholdsvis Røde Stjerne og Braga i deres gruppe.

Derfor er der brug for point, og selvom de må undvære Junior Brumado og Juninho, lyder buddet herfra, at det lykkes. Det slutter 1-1 på MCH Arena torsdag aften. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020