• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Andreas Arp

Shakhtar kørte Basel over og er semifinaleklar i Europa League

Foto: Getty Images

Ukrainske Shakhtar Donetsk er klar til semifinalen mod Inter i Europa League efter en kvartfinale-sejr på 4-1 over schweiziske Basel tirsdag.

Af Andreas Arp

Manchester United og Inter spillede sig mandag aften videre til semifinalerne i de første kvartifnaler i Europa League-turneringen, og tirsdag bookede ukrainske Shakhtar Donetsk så også billetten til turneringens absolutte slutfase.

Ukrainerne fik en drømmestart efter allerede to minutter, da brasilianske Junior Moraes headede et hjørnespark i netmaskerne. 1-0.

Derfra havde schweizerne svært ved at svare igen og 20 minutter senere blev det så også 2-0. Efter et hurtigt kontraangreb endte bolden for fødderne af en anden brasilianer, Taison, der sparkede fra kanten af feltet og kunne se sin afslutning gå i mål efter en afretning i forsvaret. 

Mod slutningen af kampen blev kampen også endegyldigt lukket, da Alan Patrick scorede til 3-0 på et straffespark med et kvarter igen. I de døende minutter blev ydmygelsen så også totalt, da Dodo gjorde det til 4-0.

Schweizerne fik i dommerens overtid pyntet på resultatet. 31-årige Ricky van Wolfswinkel reducerede således til 4-1, der også blev kampens resultat. 

Basel er dermed færdige i turneringen, mens Shakhtar Donetsk er klar til semifinalen, hvor de skal møde Christian Eriksens Inter.

---------------------------

Se FC København i den afgørende Europa League-playoff mod HNK Rijeka på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus