Foto: Anders Kjærbye/Getty Images
Generelle

Bidstrup deler vild historie: Blev straffet hårdt

Den tidligere Superliga-spiller Mads Bidstrup blev hårdt straffet, da han ikke kunne dokumentere, at han havde holdt formen ved lige i en sommerpause.

Han var en stor profil i Superligaen og i FC Nordsjælland, og Mads Bidstrup er startet fremragende i Østrig hos Red Bull Salzburg.

Danskeren er - efter halvandet år i Danmark - rejst til udlandet igen. Han har permanent forladt Brentford og er vendt tilbage til Red Bull-klubsamarbejdet, som han også tidligere har spillet for.

I januar 2018 blev han solgt for omkring 15 millioner kroner fra FCK til RasenBallsport Leipzig, og så blev han solgt videre til Brentford to og et halvt år senere. 

Men i Leipzig lærte danskeren meget - ikke mindst, hvad man ikke skal gøre.

Midtbanespilleren var rejst væk fra Leipzig på ferie, og da han kom tilbage til det tyske, kunne han ikke dokumentere, at han havde holdt formen ved lige og havde løbet det, der var krævet.

Og så kostede det, forætller han til det store østrigske medie Kronen Zeitung:

- Det hele var en misforståelse, men de ansvarlige straffede mig, og jeg måtte betale en bøde. Der var dog også en anden overraskelse, siger Mads Bidstrup og forklarer:

- De besluttede, at jeg skulle arbejde som greenkeeper i en uge. Så jeg skulle være på træningsbanen klokken 7 om morgenen iført plæneplejer-tøj. Et af mine job var at fjerne ukrudt. For at være helt ærlig var det hele virkelig pinligt for mig, fordi jeg trænede med de professionelle, og de så jo det hele.

- Jeg husker stadig en dag, hvor de alle stod på pladsen, og jeg skulle samle blade sammen med en løvblæser. Tro mig, jeg har lært min lektie. Til sidst blev jeg så gode venner med greenkeeperne, at jeg jokede med dem om, hvad vi kunne gøre bedre. Siden da har jeg sat endnu mere pris på en god græsplæne, siger Mads Bidstrup.

Midtbanespilleren håber på, at de gode præstationer også betyder, at han kan komme nærmere det danske landshold.

- Selvfølgelig er det et stort mål. Som spiller er det at spille for sit hjemland noget af det højeste, man kan opnå. Jeg er sikker på, at alle ved, at jeg vil gøre alt for at få det opkald. Jeg er lidt i kontakt med teamchefen og håber på snart at kunne repræsentere mit land, siger Mads Bidstrup.

Mads Bidstrrup, 22 år, har kontrakt frem til sommerne 2028 med RB Salzburg.