• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Kenneth Jensen

Ståle Solbakken bliver landstræner for Norge

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Ståle Solbakken bliver landstræner for Norge, skriver det norske fodboldforbund.

Af Kenneth Jensen

Ståle Solbakken er ny landstræner for Norge. Det skriver det norske fodboldforbund på sin hjemmmeside.

Han afløser svenske Lars Lagerbäck, 73 år, der ellers havde kontrakt med Norge frem til og med VM i 2022.

Men da Ståle Solbakken altså blev ledig på grund af fyringen i FC København, gik det norske fodboldforbund - igen, for det har det også tidligere gjort - efter Ståle Solbakken, og denne gang takkede han ja til jobbet.

Ståle Solbakken kommer til at arbejde med en talentfuld trup, der ser ud til at være på spring til at tage skridtet op i landsholdsfodbolden. Med store talenter som Martin Ødegaard og Erling Braut Haaland kombineret med gode spillere som Alexander Sørloth og Stefan Johansen er der noget at bygge på fremadrettet for Norge.

Og Solbakken skal altså forløse det norske landshold, der missede EM-slutrunden til sommer og nu altså fokuserer på VM-kvalifikationen i foråret.

- Jeg er stolt og beæret over at være blevet tilbudt jobbet som ny landstræner. For mig er dette et godt tidspunkt at tage over. Lars Lagerbäck og Per Joar Hansen har lavet et solidt stykke arbejde og udviklet et godt fundament, og det bliver spændende at arbejde videre med. NFF (det norske fodboldforbund, red.) har over tid bygget et godt fundament for landsholdet, og jeg glæder mig til at komme i gang med opgaven og at bygge et stærkt team. Vi skal bruge tiden godt, for marts (hvor VM-kvalifikationen går i gang, red.) kommer hurtigt, siger Ståle Solbakken til det norske fodboldforbunds hjemmeside.

- Ståle er en stor trænerkapacitet, der kender norsk fodbold rigtigt godt. Han har god trænererfaring, og han har leveret stærke præstationer internationalt gennem mange år, siger Terje Svendsen, der er præsident i fodboldforbundet.

Ståle Solbakken har fået en aftale, der løber frem til og med EM i 2024.

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus