• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Andreas Arp

Brentford indleder sæsonen med sejr: Dansker lavede assist

Foto: Getty Images

Thomas Franks Brentford spillede sig søndag videre i den engelske ligacup-turnering med en sejr over Championship-oprykkerne fra Wycombe. To danskere var i aktion i kampen, der måtte afgøres i straffesparkskonkurrence.

Af Andreas Arp

Brentfords imponerende 2019/2020-sæson sluttede på smertelig vis, da Thomas Franks tropper i oprykningsfinalen tabte til Fulham og dermed missede muligheden for at rykke op i Premier League.

Søndag startede sæsonen så officielt op for Championship-klubben, da de i den engelske ligacup-turnering, Carabao Cup, fik besøg af Wycombe Wanderers, der er nye i Championship i den kommende sæson efter oprykning fra League One.

Kampen blev samtidig den første på Brentfords nye stadion, Brentford Community Stadium.

Thomas Frank måtte dog fra start se bort fra flere stamspillere på grund af de igangværende landskampe. Hele 11 afbud måtte den danske cheftræner forholde sig til - blandt andre fra danskerne Christian Nørgaard og Henrik Dalsgaard.

Også den offensive stjernetrio Ollie Watkins, Said Benrahma og Bryan Mbeumo var ude af opgøret. Sidstnævnte er afsted med Frankrigs U21-landshold, mens de to førstnævnte er rygtet væk.

To danskere havde dog alligevel fundet vej til startopstillingen i form af de to tidligere FC Nordsjælland-spillere Mathias Jensen og Emiliano Marcondes.

Mathias Jensen fik da også en tidlig hovedrolle, da han efter blot en halv times spil lagde et frispark ind i panden på forsvareren Ethan Pinnock, der bragte Brentford på 1-0 (Se målet i videoen over artiklen).

Kort efter pausen gav Wycombe også Brentford også en hjælpende hånd, da midtbanespilleren Dominic Gape fik rødt kort og efterlod sit mandskab i undertal. Alligevel lykkedes det dog for gæsterne at få bragt balance i regnskabet, og denne gang var det Brentford og målscorer Ethan Pinnocks tur til at give en hjælpende hånd.  

Med blot et kvarter igen gav Pinnock ikke sin tilbagelægning nok fart, og så kunne Wycombe stjæle bolden tæt på mål og bringe sig på 1-1 ved Daryl Horgan.

Brentford formåede ikke at svare igen før slutfløjtet, og så måtte kampen altså afgøres i straffesparkskonkurrence.

Emiliano Marcondes var blevet skiftet ud i løbet af anden halvleg, men Mathias Jensen havde derimod mulighed for at sparke, hvilket han også fik lov til. Her fik danskeren dog en uheldig rolle, da han sparkede over målet fra pletten og altså brændte sit forsøg. 

Heldigvis for Jensen formåede holdkammeraterne dog at score på de øvrige fire spark, og da både Nick Freeman og Scott Kashket brændte for gæsterne, betød det altså, at Brentford snuppede den samlede sejr og er videre i turneringen.

Brentford fortsætter sæsonen med den første kamp i Championship mod Birmingham lørdag.