• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Mikkel Fuhr Nielsen

Dame N'Doye sender invitation til Vladimir Putin

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Dame N'Doye lægger ikke skjul på sin kærlighed til Rusland efter han tilbragte tre sæsoner der i Lokomotiv Moskva.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

I Danmark vil alle med tilknytning til FC København kunne huske Dame N'Doye.

Af to omgange scorede han mål på stribe i den danske Superliga. Men det er ikke kun i en dansk sammenhæng, at den senegalesiske angriber er en stor stjerne.

Det er han også i Rusland.

Her tilbragte han knap tre sæsoner fra 2012-2015 i Lokomotiv Moskva. For nyligt var Dame N'Doye så tilbage i Rusland for at spille en mindekamp til ære for den afdøde russiske midtbanespiller Ilya Tsymbalar.

Her fik Dame N'Doye mulighed for at sætte en masse ord på tiden i Rusland og ikke mindst den nuværende suspendering af russiske fodboldklubber.

- Det handler 100 procent om politik. Vi elsker alle sammen fodbold. Rusland gav mig mulighed for at spille fodbold her i knap tre år. Jeg støtter jeres land i taknemmelighed for alt det I har givet mig. Jeg er meget glad for, at jeg var med til at hjælpe russisk fodbold. En eller anden dag vil I være tilbage i europæiske turneringer, siger Dame N'Doye ifølge fcmlniews.ru.

Det kan han passende tage en snak med landets præsident, Vladimir Putin, om.

- Jeg er meget interesseret i at stille ham mange spørgsmål. Jeg vil rigtig gerne møde ham. Jeg vil gerne have sådan et møde. Det ville være meget interessant for mig, siger angriberen og tilføjer.

- Jeg ville ikke bare stille ham et spørgsmål. Jeg ville stille ham mindst ti. For eksempel omkring fodbold. Jeg vil ikke røbe dem her men fortælle dem til ham personligt. Hvis jeg ser ham personligt, vil jeg spørge ham om alt, ligesom du spørger mig nu, og så skal jeg nok fortælle om vores møde. Jeg har meget interessante spørgsmål til ham.

38-årige Dame N'Doye kan også godt begynde at skarpe pennen, hvis Vladimir Putin besvarer invitationen.

- Hej, Mr. Præsident. Jeg har virkelig brug for et møde med dig. Jeg vil gerne tale og diskutere nogle emner. Jeg har virkelig brug for at tale med dig, afslutter Dame N'Doye.

Den senegalesiske angriber var senest på kontrakt i FC København, som han sagde farvel til i sommeren 2020. Forrige sommer blev han indlemmet i FC Københavns Legends Club og blev i samme ombæring hyldet i Parken.