Video : Tipsbladet
Generelle

Dansker med vildt sejrsmål: En kæmpe drøm for mig

Oscar Fraulo storspiller i Holland i øjeblikket. Det hele startede med et opsigtsvækkende mål mod AFC Ajax.

De færreste fodboldspillere glemmer nok deres første mål som senior - én, der med sikkerhed ikke gør, er Oscar Fraulo.

Den danske FC Utrecht-spiller blev sendt i aktion efter 79 minutter af ligakampen mod AFC Ajax den 22 oktober, og i tillægstiden dukkede Fraulo op og sikrede Utrecht en sejr på 4-3 i en vanvittig kamp i Æresdivisionen - du kan se målet i videoen i toppen af artiklen. 

Scoringen var 19-årige Oscar Fraulos første som senior, og det danske midtbanetalent beskriver øjeblikket som et højdepunkt i sin stadig spæde fodboldkarriere. 

- Det var en meget speciel kamp for klubben, og det var selvfølgelig helt vildt, at alt lige passede for mig, så jeg kom ind og blev matchvinder til 4-3. Det er jo sådan et øjeblik, man drømmer om at opleve som fodboldspiller. Jeg er sgu lidt ligeglad med, om jeg scorer mod Ajax eller et andet hold, der er bare en god følelse at se bolden gå ind, siger Oscar Fraulo til Tipsbladet.

Siden målet mod Ajax for tre uger siden har Oscar Fraulo scoret yderligere to kasser, og dermed viser danskeren, som FC Utrecht har lejet i Borussia Mönchengladbach, storform i øjeblikket.

- Det er jo min første sæson som senior med fast spilletid, så der er nogle ting, jeg har skullet vænne mig til, men jeg synes, det går godt, og jeg har haft nemt ved at tilpasse mig. Jeg nyder at kunne vise mine kvaliteter, og det er nemmere at gøre et godt indtryk, når man mærker, at træneren har tiltro til dig, og det føler jeg, at træneren har, siger Fraulo og tilføjer:

- Jeg glæder mig over, at jeg har fået en god start på sæsonen. Resultaterne på banen var ikke så gode i starten, men det er blevet bedre og bedre, og lige nu er vi inde i en god periode, så det er fedt, at det stille og roligt går fremad for både holdet og mig personligt.

Da Oscar Fraulo kom til FC Utrecht i sommer, var det Michael Silberbauer, der stod i spidsen for den hollandske klub. Siden er han dog blevet fyret og erstattet af Ron Jans på trænerbænken og dermed kan Fraulo ikke længere tale dansk med sin chef.

- Den plan, Utrecht har med mig, er altid kommet oppefra og med mange flere end kun cheftræneren, så det var ikke, fordi Michael Silberbauer på den måde var afgørende for mig. Det er en del af fodboldens verden, at sådan noget sker, og for mig har det ikke ændret det store, fastslår det tidligere FC Midtjylland-talent.

Når sæsonen er forbi, har Oscar Fraulo stadig to år tilbage af sin kontrakt med Borussia Mönchengladbach, og lige nu ved han ikke, hvad fremtiden bringer.

- Jeg er på leje i FC Utrecht frem til sommer, og det er det eneste, jeg fokuserer på lige nu. Forhåbentlig kan jeg udvikle mig til at blive en endnu bedre spiller i takt med, at jeg får flere og flere minutter, og så kommer jeg automatisk til at stå stærkt til sommer. Så må vi se, hvad der skal ske til den tid, lyder det fra den velspillende dansker.

Oscar Fraulo kom til Gladbach fra FC Midtjylland i sommeren 2022, og han er noteret for to korte indhop i Bundesligaen.