Endelig: Randers henter vigtig sejr i Europa

Randers FC kan selv afgøre sin skæbne i Conference League, efter at holdet torsdag vandt for første gang.

Efter lutter uafgjorte i de første fire gruppespilskampe vandt Randers torsdag 2-1 hjemme over rumænske CFR Cluj i Conference League.

Dermed har Randers gode muligheder for avancement, da holdet nu er nummer to med syv point foran tjekkiske Jablonec med seks point. Begge hold mangler bare én kamp.

I den sidste runde skal kronjyderne en tur til Holland og møde gruppens tophold AZ Alkmaar, som allerede er videre, mens tjekkerne skal til Rumænien og møde Cluj, som ikke har mere at spille for.

Torsdagens sejr blev sikret efter en flot kamp af Randers, som med et frisparksmål i anden halvleg af østrigske Simon Piesinger til 2-1 kunne trække sig sejrrigt ud af opgøret.

Randers var allerede i første halvleg det klart bedste hold, selv om det ikke blev til nogen føring før pausen.

Opspillet fra hjemmeholdet var langt hen ad vejen solidt, men det sidste manglede lige, når kronjyderne nærmede sig rumænernes mål.

Tættest på føringsmålet var Randers-angriber Marvin Egho på et hjørnespark i det 36. minut, men den høje østrigers hovedstød blev reddet på stregen.

Dermed stod det 0-0 ved pausen.

I anden halvleg havde Randers ikke samme held med at komme frem til chancer i starten, men midtvejs kom forløsningen alligevel.

Et indlæg fra venstre ramte en Cluj-forsvarer i ryggen og faldt ned for fødderne af Randers-angriber Alhaji Kamara.

Her var sierraleoneren klar og bragte Randers på 1-0.

Glæden var dog kort, da Ciprian Deac bare fire minutter pandede rumænernes udligning i kassen.

Randers skruede dog op for tempoet igen, og kort tid efter kom hjemmeholdet i front igen.

Målet til 2-1 scorede forsvarsspilleren Piesinger, da han direkte på frispark fra mere end 20 meters afstand blev matchvinder.