• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Af SAXoPRESS

Bosun Ayeni (fra Frem), 26 år, midtbane - 3
Den elegante nigerianske spiller har helt klart klasse til Superligaen, og han har også i de fleste kampe holdt stabilt højt niveau. Bosun er særdeles arbejdsom og slidstærk, og han er meget boldsikker. Et minus kan være, at han engang imellem overdriver sine dribleture og gør spillet sværere, end det er. Men han har teknisk høj klasse og er en profil på holdet.

Peter Benjaminsen (fra AB), 21 år, midtbane - 2
En brækket fod blev afslutningen for Peter Benjaminsen i AB, hvor han sidste sæson fik sit gennembrud i Superligaen, og den langvarige skade satte ham nok også noget tilbage i træningstilstand fra start efter skiftet tilbage til FC Nordsjælland. Han har ikke i dette efterår for alvor levet op til forventningerne, men der har dog på det seneste været glimt af den offensive klasse, han vitterligt besidder.

Kim Christensen (fra Nykøbing FA), 25 år, målmand - 3
Det har nok været lidt overraskende for de fleste, at Kim Christensen i den grad har grebet sin chance hos FC Nordsjælland i kamp med den japanske landsholdskeeper Yoshi Kawaguchi om pladsen i målet. Kim fik chancen, da Yoshi var hjemme i Japan ved sæsonstart, og siden har der ikke været grund til at skifte, for Kim Christensen kan ikke lastes for ret mange af de mål, der er scoret mod Farum-mandskabet. Han er meget talentfuld.

Mads Junker (fra Ølstykke), 23 år, angriber - 5
Det klart bedste indkøb, FC Nordsjælland har gjort op til denne sæson, og Mads Junker ville måske også have banket på til Danmarks nationalmandskab, hvis han havde passet til landsholdets spilsystem. Men Junker er bedst i et to mands angreb, og han har en fantastisk næse for målchancer og er som regel en iskold afslutter. Både stærk i hovedspillet og med fodrappe driblinger. Uden Mads Junker havde FC Nordsjælland været ilde stedt.

Morten Karlsen (fra Zwolle), 25 år, midtbane - 2
Efter et lidt blandet ophold i hollandsk fodbold kom Morten Karlsen hjem til Superligaen for at vise sit værd, og til tider ser man også, at der er krummer i ham. Stabiliteten er bare slet ikke høj nok, hvis han skal have stempel som en profil i superligaen. Der er glimt af Superligaklasse i nogle situationer, men det er slet ikke godt nok endnu. Han har ligesom ikke fundet sin rette rolle på holdet, og det har vel været lidt skuffende.

Søren Krogh (fra Frem), 27 år, midtbane - 1
Der var store forventninger til Søren Krogh, der skulle være garant for kantspil af høj klasse. Sådan er det bare aldrig blevet for den hurtige dribler, der slet ikke markerede sig tilstrækkeligt i sæsonstarten, og siden har han skadesplaget været sat ud af spillet det meste af tiden. Måske er potentialet til Superligaen der, men gennembrudskraften har været skuffende, også før skaden.

Allan Olesen (fra Brøndby), 22 år, forsvarer - 1
Allan Olesen er i FC Nordsjælland på lejebasis fra Brøndby, men han har langtfra overbevist nogen om, at han udvikler sig af at være på fremmed græs. For mange unoder og karantænedage har spoleret kontinuiteten i den unge forsvareres spil, og sin hurtighed til trods, har han slet ikke kunnet tilføre den sikkerhed, FC Nordsjællands forsvar har sukket efter på højrekanten. Der har for tit været åbent hus i begge sider.

Superliga

Mere Superliga

Fokus