• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Lars Gram-Hanssen

Ferguson afslører: Han var min bedste kaptajn

Foto: Getty Images

Sir Alex Ferguson har udpeget den bedste kaptajn, han havde i tiden på Old Trafford.

Af Lars Gram-Hanssen

Alex Ferguson var cheftræner for Manchester United i 26 år, og i løbet af den periode var skotten chef for en lang, lang række af stjerner. 

Steve Bruce, Eric Cantona, Roy Keane, Gary Neville og Nemanja Vidic løftede alle et Premier League-trofæ med et anførerbind om armen, og alle fem regnes som Manchester United-legender den dag i dag.

I et interview med Manchester Uniteds hjemmeside har Alex Ferguson dog valgt at pege på Bryan Robson som sin bedste Manchester United-kaptajn.

- Han var utvivlsomt den bedste kaptajn, jeg havde. Jeg vil sige, at han var klubbens bedste spiller i den tid, han var i United. Spillerne elskede ham. De lyttede til ham, og han var også den, der havde anførerbindet i længst tid, i løbet af min tid i klubben, lyder det således fra Alex Ferguson.

- Det er svært at være kaptajn, for nogle gange er man nødt til at sige sandheden til spillerne, hvis du forstår? Den opmuntring, han er nødt til at give dem en gang imellem, kan godt blive lidt eksplosiv. Det var sådan, han var, men spillerne elskede ham.

- De satte pris på den tid, han brugte på dem. Derudover var han også den eneste kaptajn, jeg kender, der selv kunne tage en beslutning på banen. Han behøvede ikke at kigge ud på mig. Sådan var han, og det er usædvanligt. Det er faktisk meget usædvanligt, at han havde nosser til at gøre det.

Bryan Robson spillede for Manchester United fra 1981 til 1994. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020