• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Anders Dehn

Fodboldlegenden Henning Jensen er død

Fodboldlegenden Henning Jensen er død
Foto: Getty Images

Henning Jensen, der huskes for sine udfoldelser for blandt andre Borussia Mönchengladbach, Real Madrid og landsholdet, er død efter kort tids kræftsygdom. Han blev 68 år gammel.

Af Anders Dehn

En af historiens største danske fodboldspillere ikke længere blandt os. Henning Jensen er død efter kort tids kræftsygdom. Det bekræfter hans familie til BT

Den tidligere fodboldspiller spillede i sin aktive karriere for Borussia Mönchengladbach, hvor han dannede angrebsduo med Allan Simonsen, Real Madrid, Ajax, AGF og hjembysklubben Nørresundby. Han fik desuden 21 kampe for det danske landshold, som han var med til at kvalificere til OL i 1972.

Da DBU i 2006 skulle kåre Danmarks bedste fodboldspiller gennem tiderne, var Henning Jensen blandt de nominerede. Det samme var Preben Elkjær, Brian Laudrup, Morten Olsen, Peter Schmeichel, Allan Simonsen, Jon Dahl Tomasson og Michael Laudrup, som endte med at vinde prisen.

Henning Jensen var på sit højeste en af de mest eftertragtede offensivspillere i Europa, og han nåede i sin flotte karriere både at vinde UEFA Cuppen og mesterskaber i Tyskland, Spanien og Holland, inden han vendte tilbage til Danmark i 1981.

Et berømt billede af Henning Jensen, der svæver næsten vandret i luften, mens han header bolden i mål i en europæisk venskabskamp på Wembley i 1973, pryder desuden forsiden af den store roman Fodboldenglen.

Henning Jensen blev 68 år gammel.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus