Video : Tipsbladet
Generelle

Frikendt to gange: Hiver Xabi Alonso i højesteret

Endnu engang skal Xabi Alonso forsvare sig i sin skattesag.

For år tilbage blev en række top-fodboldspillere slæbt i retten og dømt for skattesvindel i Spanien. Her var det folk som Cristiano Ronaldo og Lionel Messi, som måtte betale ved kasse 1.

Der var dog også nogle, som blev frikendt. Det gjorde sig gældende for den tidligere Real Madrid-midtbanespiller Xabi Alonso, som nu er succesrig cheftræner i tyske Bayer Leverkusen.

Sagen er dog ikke blevet lagt helt i graven, da den blev anket af anklagemyndigheden, og på onsdag skal han altså igen for retten, skriver det spanske nyhedsbureau EFE.

Derfor skal sagen nu en tur i den spanske højesteret. Sagen drejer sig om, at han i årene mellem 2010 og 2012 boede og betalte indkomstskat i Spanien, men han oplyste ikke indkomsten for billedrettigheder.

Allerede nu er han blevet frifundet to gange. Både i det, som man kan kalde byretten i Madrid og i provinsretten, der kan svare til landsretten i Danmark.

I forbindelse med årene, der er omtalt, havde han overført det med billedrettigheder til en virksomhed baseret i Madeira i Portugal. I de tilfælde har man fundet frem til, at Alonso 'handelde i den tro, at den procedure var i overensstemmelse med loven'. Og i provinsretten blev det bemærket, at man ikke havde prøvet på at skjule indkomst for skattestyrelsen.

Xabi Alonso spillede i sin karriere også for Real Sociedad, Liverpool og Bayern München.

Der er desuden mulighed for, at han vender tilbage til det spanske og Real Madrid. Læs mere om det her.