Video : Tipsbladet
Generelle

Glæder sig over Joakim Mæhle-sammenligning

Den danske højre back har ingen problemer med at blive sammenlignet med Joakim Mæhle. Tværtimod.

Hvis KRC Genk har en type, hvad angår højrebacker, er den rimelig klar: Han skal have dansk pas og være hentet i Superligaen.

Det virkede i hvert fald med købet af Joakim Mæhle fra AaB i 2017. Han var en stor profil i den belgiske topklub i godt tre og et halvt år, inden han blev solgt i en stor transfer til italienske Atalanta.

Og nu forsøger Genk tilsyneladende at følge den opskrift igen.

Klubben hentede Rasmus Carstensen fra Silkeborg IF tidligere denne sommer, og grundet det rødbedefarvede pas og til dels spillestil, sammenlignes han konstant med Joakim Mæhle. Det går imidlertid ikke den 21-årige dansker på, fastslår han over for Het Nieuwsblad. 

- Slet ikke. Tværtimod. Han er et godt eksempel at følge. Joakim blev landsholdsspiller i Genk og spiller nu i Serie A, siger Rasmus Carstensen til spørgsmålet, om sammenligningerne irriterer ham.

- Vi kender ikke hinanden personligt, men vi har den samme agent. Jeg satte også virkelig pris på, at han sendte mig en meget flot besked efter mit skifte for at lykønske mig med mit valg og ønske mig held og lykke.

Hidtil har Rasmus Carstensen ikke fået debut for KRC Genks førstehold. Han har til gengæld været i aktion for klubbens reservehold og mærker til træning, at det er noget hårdere end Superliga-bold.

- Niveauet er en del højere sammenlignet med Silkeborg. Også fysisk. Alt her sker med en særlig høj intensitet. De første par dage led jeg konstant af ømme muskler, siger han til Het Nieuwsblad.

Rasmus Carstensen, 21 år, har fået en fireårig kontrakt i KRC Genk. 

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.