Video : Tipsbladet
Generelle

- Jon Dahl Tomasson er et taktisk geni

Den danske cheftræner får enorm ros fra en af sine tidligere spillere.

I starten af februar stoppede Jon Dahl Tomasson i Blackburn Rovers efter halvandet år, og den beslutning huede ikke ligefrem holdets stjernespiller Sammie Szmodics. Den 28-årige offensivspiller var nemlig ellevild med den danske chef.

Det fortæller Szmodicz selv i podcasten No Tippy Tappy Football med Sam Allardyce

Da han bliver spurgt ind til karrierens bedste træner, fremhæves den tidligere danske landsholdsbomber nemlig som ekstremt kompetent taktisk.

- Jon Dahl Tomasson er et taktisk geni. Det er den bedste, jeg nogensinde har haft, siger Blackburn-stjernen i podcasten og tilføjer:

- Da jeg først kom til Blackburn, var det meget hårdt. Jeg talte med min agent i telefonen og sagde: "Jeg kan ikke det her. Jeg forstår ikke, hvad han vil have mig til at gøre". Men når man først forstår hans fodbold, er det så enkelt. Han vil have, at du sender bolden bredt og løber fremad. Så simpelt som det.

- Han vil have løb mellem hjørneflaget og straffesparksfeltet. Han har researchet, at de fleste mål kommer fra "cut back-området", så vi skulle få bolden dertil. Andre trænere har sagt det samme, men han var dedikeret til det. Men taktisk, uden bold og det hele, var han spot on. Hvis du forstod, hvad vi lavede, så spillede du. Hans ledelsesstil var hård, hvis du ikke gjorde, hvad han ville, og så spillede du ikke.

- Fodboldmæssigt må jeg sige, at Jon Dahl Tomasson er den bedste træner, jeg har haft i hele min karriere.

Sammie Szmodics, 28 år, har da også for alvor fundet melodien i Blackburn i denne sæson, hvor han har leveret imponerende 33 mål i 48 kampe. En hel del af dem kom under Jon Dahl Tomassons ledelse.

Jon Dahl Tomasson er siden stoppet i Blackburn Rovers blevet svensk landstræner.