• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle ritzau

Kold skulder: To storklubber afviser Super League

Foto: Getty Images

Hverken Bayern München eller PSG kommer til at ændre holdning til Super League, slår klubberne fast.

Af ritzau

Først gjorde Borussia Dortmund det klart, at man på ingen måde ønskede at deltage i den nylancerede europæiske Super League med 12 storklubber, som har slået sig sammen.

Og tirsdag fulgte landsmændene fra Bayern München samt franske Paris Saint-Germain trop. Begge har officielt sagt "nej tak" til invitationen.

- Vores medlemmer og fans afviser Super League, lyder det fra Bayern-præsident Herbert Hainer i en pressemeddelelse.

- Vores ønske og mål er, at europæiske klubber lever i den vidunderlige og følelsesrige turnering, som Champions League er. Sammen med Uefa skal vi udvikle den. Bayern siger nej til Super League.

Samme toner lyder fra PSG-ejer Nasser al Khelaifi. På Uefas kongres i Schweiz tirsdag gav han sin fulde støtte til det kontinentale fodboldforbund.

- Paris Saint-Germain vil fortsætte med at arbejde med Uefa, European Club Association og andre interessenter i fodboldfamilien - baseret på principperne om god tro, værdighed og respekt for alle, lød det fra Nasser al Khelaifi.

Dermed har de tre klubber, som var inviteret til at være de sidste tre af de 15 medstiftende klubber, officielt takket nej til at deltage i udbryderligaen.

Bayerns vilje til at fortsætte som en del af det europæiske fodboldfællesskab blev yderligere understreget tirsdag.

Klubformand Karl-Heinz Rummenigge blev valgt ind i Uefas eksekutivkomité, samtidig med han blev udnævnt til ny repræsentant for den europæiske klubsammenslutning ECA.

Den post stod ledig, efter at Juventus-formand Andrea Agnelli mandag trak sig fra posten. Hans klub er en af de 12 klubber, som planlægger at gå enegang med Super League.

/ritzau/

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020