Video : Tipsbladet
Generelle

Lars Olsen stopper med dobbeltjob i Brøndby

Trænerkoryfæet Lars Olsen har i to år hjulpet til omkring Brøndbys kvindehold. Men efter Per Nielsens fyring som cheftræner stopper Lars Olsen også sit arbejde omkring kvindeholdet og fokuserer nu udelukkede på sit job i Brøndbyernes Idrætsforening.

Brøndby IF Women står overfor en større rokade på sidelinjen, da cheftræner Per Nielsen stopper efter ni år i spidsen for holdet.

Det meddelte Brøndby selv tirsdag.

Men han er ikke den eneste i trænerteamet, som takker af for denne gang. Brøndby IF's tidligere spiller Lars Olsen stopper nemlig som assistent for kvindeholdet og fokuserer nu udelukkende på sit job i amatørafdelingen, hvor han er Head of Coaching for ungdomsfodbolden.

Det fortæller han til Tipsbladet.

- Jeg arbejder i Brøndby i foreningen, og så har jeg hjulpet til omkring kvinderne, hvor Per Nielsen nu stopper. Og så går jeg tilbage til mit normale arbejde. Det er sådan set det, der er sket.

63-årige Lars Olsen har i snart to år hjulpet til som en form for assistent omkring kvindeholdet, mens han har passet sit arbejde i foreningen.

- Jeg gjorde det, fordi klubben stod uden assistenttræner og for at hjælpe Per, så han ikke stod alene med det hele, siger Lars Olsen om sin rolle omkring Brøndby IF Women.

Det er ikke umiddelbart planen, at Lars Olsen skal hjælpe til omkring kvindeholdet igen. Lige nu er Jessica Rodriguez eneste tilbageværende i trænerteamet. Den spanske træner blev ansat som assistent i Brøndby IF Women sidste efterår.

Nu skal der et nyt trænerteam til, så man kan fortsætte med at bygge videre på kvindeprojektet i Brøndby, der har været blandt Danmarks bedste i rigtig mange år. Det er dog fem år siden, at man sidst vandt Kvindeligaen.

Lars Olsen har arbejdet med ungdomsfodbold i Brøndbyernes Idrætsforeningen siden sin ansættelse i november 2021. Som spiller var han af to omgange i Brøndby IF fra 1985-1991 og igen fra 1996-1997. Det blev til seks danske mesterskaber.

Efter sin aktive spillerkarriere var Lars Olsen omkring årtusindeskiftet også i Brøndby IF i forskellige roller. Siden har hans trænerkarriere budt på cheftrænerjobs i Randers FC, OB og Esbjerg fB og et landstrænerjob på Færøerne.