Generelle Ole Hoffskov

Mål-Marcondes byggede formen op på Kløvermarken og i kolonihaven

Foto: Getty Images

Emiliano Marcondes blev helten for Brentford FC, da danskerklubben besejrede Fulham med 2-0 i weekenden. Nu drømmer han og holdkammeraterne om Premier League.

Af Ole Hoffskov

Brentford FC kom flyvende ud fra coronapausen, da holdet i lørdags besejrede Fulham FC med 2-0 i toppen af Championship, og Emiliano Marcondes blev dagens mand i skysovs for den danskerglade London-klub.

Den tidligere FC Nordsjælland-profil afløste landsmanden Mathias Jensen med 20 minutter tilbage af opgøret, og Marcondes assisterede først Said Benrahma, inden han selv slog sømmet i Fulham-kisten med scoringen til 2-0.

Et drømmeindhop for danskeren, der i efteråret var udlejet til FC Midtjylland.

- Jeg har fået mange beskeder fra fansene efterfølgende, så jeg fornemmer tydeligt, at det er noget særligt at møde Fulham. Derfor var det også fedt at kunne hjælpe til med et par afgørende aktioner, siger Emiliano Marcondes til tipsbladet.dk og fortsætter:

- Det var fedt at være med til at sikre tre point i den første kamp efter pausen og så tilmed i et derby mod Fulham. Jeg synes, det var et godt signal at sende – dels til Thomas (Frank, red.), men også til de andre spillere. Vi skal spille rigtig mange kampe i den resterende del af sæsonen, så der bliver brug for alle mand, og det er vigtigt, at vi alle står skarpe. 

Læs også:Frank lovpriser Marcondes: Et godt eksempel

Brentford spiller fredag aften en vigtig kamp mod topholdet West Bromwich, men allerede nu ser det godt ud for danskerklubben i forhold til som minimum at blive blandt de hold, der skal spille playoff om en plads i Premier League.

Og oprykning er drømmen. Det lægger Marcondes ikke skjul på.

- Vi tror på chancen for at rykke op i Premier League, og det er et mål, vi altid har haft og også talt højt om. Jeg synes også, vi er gode nok. Vi har slået eller spillet uafgjort mod holdene, som ligger over os i denne sæson, og vi har været dominerende i langt de fleste af vores kampe. Vi er klart et af de bedste hold i Championship, og jeg er sikker på, vi kan klare os i Premier League. Vi har rykket os rigtig meget det seneste års tid både kultur- og spillemæssigt, siger han og fastslår:

- Jeg føler, vi er det bedste hold, og hvorfor skulle vi så ikke rykke op i Premier League? Jeg ved godt, at det bedste hold ikke altid vinder, men vi har i hvert fald en kæmpe tro på, at det kan lade sig gøre allerede i denne sæson.

Boede i kolonihavehus
England var ligesom Danmark lammet, da coronakrisen var på sit højeste, og Emiliano Marcondes fortæller, at England var lukket meget mere ned end Danmark.

Læs også:Thomas Frank: Sejren over Fulham giver os chancen for direkte oprykning

Det ved han, fordi han nåede at opholde sig begge steder under krisen.

- Jeg bor sammen med Luka Racic i London, og vi trænede en masse sammen herhjemme. Jeg var også i Danmark fem uger under corona, og her trænede jeg sammen med nogle af de gamle FCN-drenge som Mathias Hebo, Mads Pedersen og Nicklas Mouritsen. Gutter som Carlo Holse, Joachim Andersen og Christian Nørgaard var der også. Vi trænede blandt andet på Kløvermarken, så det var på mange måder tilbage til rødderne, og det var meget fedt at prøve, og jeg synes, vi holdte et højt niveau, fortæller Marcondes.

Luksuslejligheden i London var byttet ud med mere ydmyge forhold, mens han opholdte sig i Danmark.

- Jeg har stadig et kolonihavehus i Danmark, og der boede jeg i fem uger. Jeg har også en fysisk træner i Danmark i form af Mathias Mejer. Nicklas Mouritsen, som var min bofælle, da vi spillede sammen i FC Nordsjælland, har jeg trænet meget med, og vi flyttede en masse træningsredskaber hjem til mig. Vi har været en del sammen og arbejdet hårdt. Så jeg føler, jeg er kommet tilbage fra coronapausen i rigtig god form, lyder det fra Brentford-spilleren.

Emiliano Marcondes har scoret to ligamål for sin engelske klub i denne sæson. 

Læs også:Emiliano Marcondes med mål og assist i topbrag

Læs også:Brentford-bomber er blevet testet positiv for corona

Læs også:Dalsgaard skulle have spillet EM nu: Bruger ikke tid på det