• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Morten Gram-Hanssen

Materazzi løfter sløret: Det sagde jeg til Zidane inden skalle

Foto: Getty Images

Marco Materazzi afslører nu, hvad han sagde til Zinedine Zidane, der fik franskmanden til at nikke ham en skalle i brystet under VM-finalen i 2006.

Af Morten Gram-Hanssen

Zinedine Zidane er en af de bedste spillere i fodboldhistorien, men hans karriere fik som bekendt en ærgerlig slutning, da han blev udvist i VM-finalen i 2006, efter at have nikket Marco Materazzi en skalle i brystet. 

Mange rygter har siden den dag floreret om, hvad der fik Zidane til at reagere så voldsomt mod Materazzi. Nu fortæller italieneren hele historien.

- Zidanes skalle? Jeg havde ikke forventet det. Jeg var heldig nok, at det kom som en overraskelse for mig, fordi hvis jeg vidste, hvad der ville ske, så var vi begge blevet udvist, siger Materazzi til AS. 

- Der havde været lidt kontakt mellem os. Han havde scoret Frankrigs mål i første halvleg, og vores træner bad mig så om at mandsopdække ham. Efter vores første sammenstød, undskyldte jeg, men han reagerede negativt. Efter vores tredje sammenstød, rynkede jeg på panden, og han sagde "Jeg skal nok give min trøje til dig efter kampen". Jeg svarede ham, at jeg hellere ville have hans søster end hans trøje. 

Materazzi og Zidane scorede kampens to mål, før Italien sikrede sig verdensmesterskabet efter straffesparkskonkurrencen.