Generelle

Midtjysk nej til Italien

FC Midtjylland deltager i 2010 ikke i talentturneringen, der skaffede millionsalget af Simon Kjær

Det bliver ikke et alle gode gange tre for FC Midtjylland i den prestigefyldte internationale U/20-turnering Coppa Carnevale eller Viareggio Cup i Italien, der afvikles hvert år i februar.

- Vi tager ikke derned i 2010, selv om det er meget interessant turnering. Vi har ikke mulighed for at stille med samme stærke trup som i år, da det ikke passer med SAS Liga-holdets forberedelser, siger akademichef Claus Steinlein til tipsbladet.dk.

Det var ellers ved Viareggio-talentturneringen, at Simon Kjær gjorde sig bemærket i 2008, så han efterfølgende blev solgt til Palermo, og i år var der italiensk interesse for midtstopperen Winston Reid, da FC Midtjylland som det første danske hold nogensinde præsterede at gå videre fra den indledende pulje i turneringen.

Siden tabte FCM i ottendedelsfinalen på straffesparkskonkurrence til Siena, der siden blev slået i kvartfinalen af de senere vindere Juventus.

Udover FC Midtjylland deltog AGF i 2009-udgaven af Coppa Carnevale. Tidligere har bl.a. Brøndby været med i et par gange i den prestigefyldte turnering, hvis spilletidspunkt i februar imidlertid passer dårligt for danske hold, samtidig med at flere kampe spilles på mindre gode baner, hvilket også er en årsag til at FC Midtjylland nu melder fra,