• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Danskeren nyder stor succes i hollandsk fodbold, men hører ikke noget fra Danmark.

Af Mads Davidsen

En dansker med succes i udlandet er ikke nemt at opdrive i skrivende stund. I hollandsk fodbold huserer en dansk venstreback, der spiller fast, hans klub er nummer tre i Eresdivisie og han får stor ros og anerkendelse i de hollandske medier:

- Det går perfekt hernede. Jeg har spillet alle kampe og det er gået suverænt for holdet. Vi har slået alle rekorder og har nu 60 point med to kampe igen, og Bredas tidligere rekord for en sæson var 54 point. For mig personligt har det også gået glimrende. Jeg har genfundet mit niveau efter en lang skadespause, inden jeg kom til Breda og mig og den anden back er meget offensive, hvilket passer godt til min spillestil. På den baggrund er det lidt mærkeligt slet ikke at høre noget fra Danmark, så jeg føler mig egentlig som den glemte dansker trods min succes, fortæller Patrick Mtiliga til tipsbladet.dk.

Holdets udvikling har også overrasket danskeren, da Breda i sidste sæson blev nummer 11, mens de sæsonen inden var tæt på at rykke ud af den bedste række. Nu er billedet et helt andet:

- Vi er nummer tre, men kun tre point efter Ajax på 2.pladsen, som vi har slået i begge vores indbyrdes opgør. Vi har vundet alle de store opgør i år og nu skal vi ud i playoffs, hvor vi stadig har chancen for at komme i Champions League, så det ser meget spændende ud, forklarer den 26-årige tidligere B93'er.

I weekenden møder Breda på udebane rækkens nummer 13 fra Heracles og her håber Patrick Mtiliga på tre point:

- Vi skal køre videre som hidtil. Vi slog Feyenoord i sidste weekend med 3-1 og spiller vi sådan igen, så slår vi også Heracles, mener han.

Superliga

Mere Superliga

Fokus