• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Venstrebacken Patrick Mtiliga nyder i øjeblikket stor succes i den hollandske klub Breda men er klar til at droppe udlandet, hvis en af de to store Københavnerklubber viser interesse.

Af Torsten Kjems Hansen

Patrick Mtiliga skiftede inden sæsonen fra storklubben Feyenoord til NAC Breda i den hollandske Æresdivision. Her har den danske venstreback fået gang i karrieren igen og scorede sågar også et mål i sin seneste kamp.
Mtiliga er glad for at succesen i Holland, men ringer telefonen fra Danmark under det kommende transfervindue, er han klar.

- Hvis en af de store danske klubber - Brøndby eller FC København - ringer, vil jeg helt sikkert være interesseret. Jeg har været ude i mere end syv år, og engang i mellem kunne jeg godt drømme om at vende tilbage til Danmark. Efter så mange år ude kan man godt få lidt hjemve i forhold til venner og familie, siger Patrick Mtiliga til forza.dk.

Dermed sender han et klart signal til FC København og Brøndby, som begge kunne tænkes at investere i en ny spiller til pladsen som venstre back.

- Men jeg har altså ikke hørt noget fra Danmark endnu, og jeg er glad for at være i min nye klub. Jeg får masser af spilletid, og det er vigtigt for mig at komme ind i en fast rytme igen, siger Patrick Mtiliga.

Danskeren har længe døjet med en hofteskade, som han fik i tiden i Feyenoord. Da Ruud Gullit i 2005 var træner i Rotterdamklubben gjorde han det klart over for Forza, at han så et stort lys i Patrick Mtiliga.

- Mtiliga er en virkelig god holdspiller. Jeg er meget tilfreds med ham, og jeg er sikker på, at han har evnerne til at kunne komme på det danske landshold. Det kræver dog, at han bliver fysisk stærkere, for han får for let skader, sagde Ruud Gullit.

Men det er ikke lige tanker om landsholdet, som fylder mest i hovedet på danskeren, der tidligere var på U/21-landsholdet.

- Jeg skal først og fremmest fokusere på at få spilletid og at gøre det godt i klubben. Jeg har stadig ambitioner om igen at komme til en større klub, men landsholdet tænker jeg slet ikke på lige nu, siger den danske venstre back.

Patrick Mtiliga ligger sammen med Breda midt i den hollandske Æresdivision med ti point op til en UEFA Cup plads og ni point til nedrykningsstregen.

Superliga

Mere Superliga

Fokus