• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Ole Hoffskov

FC København kan sikre førstepladsen i Europa

Foto: Jan Christensen/Getty Images

FC København kan sikre sig førstepladsen i Conference League-gruppen torsdag aften, hvis alt klapper for Jess Thorups mandskab.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Torsdag klokken 18.45
Spillested: Victoria Stadium
Dommer: Helgi Mikael Jonasson, Island 
På TV: TV2 Sport 
Hashtag: #lrifck #cfl

Holdnyt:
Lincoln Red Imps:
Lilleputterne fra Gibraltar er notetet for nul point for de første fire kampe, og det er der næppe ret mange, der er ved at vælte af stolen af forbavselse over.

Mestrene fra Gibraltar er et godt bud på det svageste hold, som deltager i et europæisk gruppespil i denne sæson, og de har ikke for alvor været tæt på at score point i de første fire kampe.

Lincoln Red Imps kan dog bryste sig af, at de heller ikke har fået prygl på noget tidspunkt, og at det er lykkedes at score to mål - det ene i Parken.

Mens de europæiske kampe som regel kaster nederlag af sig, er det tilsvarende sikkert, at Lincoln Red Imps vinder i den hjemlige liga. De første fire kampe har budt på fire sejre og en målscore på 15-4.

Med to kampe tilbage er det allerede afgjort, at Lincoln Red Imps bliver nummer sidst i gruppen, som også tæller PAOK og Slovan Bratislava.

FC København:
FC København definerer sig selv bedre end et Conference League-hold, og den bedste måde at underbygge det på er ved at skabe gode resultater i turneringen. Det har løverne gjort, og torsdag kan holdet sikre sig førstepladsen.

Det sker, hvis FC København som ventet slår Lincoln Red Imps, og opgøret mellem Slovan Bratislava og PAOK ikke finder en vinder.

FC København besejrede senest PAOK med 2-1 på udebane, og så længe Jess Thorups tropper har været 11 mand på banen, har de ikke for alvor været i problemer i indeværende gruppespil.

Hele ni spillere har måttet melde afbud til rejsen til Gibraltar. Carlos Zeca, Valdemar Lund, Bryan Oviedo, Andri Baldursson, Kevin Diks og Ruben Gabrielsen er alle skadet, mens Rasmus Falk og Kamil Wilczek er blevet syge.

Roony Bardghji er faktisk rejst med derned, men er ikke spilleberettiget og kommer således ikke på banen.

Karantæner:
Lincoln Red Imps: Ingen
FC København: Ingen

Bud på startopstillinger:
Lincoln Red Imps (4-2-3-1): Soler - Wiseman, Chipolina, Chipolina, Toscano - Rosa, Anon - Carralero, Walker, Britto - Gomez

FC København (4-2-3-1): Johnsson - Ankersen, Khocholava, Boilesen, Kristiansen - Stage, Lerager - Johannesson, Biel, Bøving - Wind

Profilen:
Isak Bergmann Johannesson kan tale med kampens islandske dommer, men allermest skal han lade fødderne tale i et opgør, hvor han meget vel kan få chancen. Vi mangler stadig at se det bedste fra stortalentet.

Vidste du, at..:
Victoria Stadium, som danner rammen om opgøret, har en kapacitet på 5.000. Det vil sige, at cirka hver sjette af nationens indbygger kan sikre sig en billet til kampen mod FC København. 

Dom:
FC København er storfavoritter, og det bør ikke blive noget problem at vinde, selv om vi har lært, at Lincoln Red Imps trods alt ikke er et hold, man bare smadrer, som man ser det med Gibraltars landshold. FCK vinder 2-0 uden at overanstrenge sig.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020