Generelle Mikkel Fuhr Nielsen

- Pep Biel og co. har reddet klubben økonomisk

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Mange år er tilbragt i Spaniens næstbedste række, men blandt andre Pep Biel har været med til at sikre klubben økonomisk og sportslig overlevelse i jagten på en ny retning. Det værdsætter et tidligere klubikon.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Efter sommerferien går Real Zaragoza ind i deres tiende år i Spaniens næstbedste række.

Den engang så stolte fodboldklub er kommet på nye hænder under Jorge Mas, Joseph Oughourlian og Raúl Sanllehí, hvilket skaber håb og glæde hos en af Real Zaragozas tidligere helte Ander Herrera.

- Hvad alle Zaragoza-fans ønsker, er, at der skal være en løsning. Jeg ville være glad for, at være en del af det. Men jeg er også glad for, at de folk med så godt et omdømme har købt sig ind, siger PSG-spilleren til AS.

Der var også snak om, at Ander Herrera skulle være aktionær i klubben, men det blev ikke til noget, så nu håber han bare, at klubbens nye projekt får tid til at vokse.

- Jeg tror på projekter. Det jeg beder om, er, at du skal give træneren tid. I det her tilfælde Carcedo [Juan Carlos Carcedo, red.]. Jeg håber, at de lader ham blive der i lang tid.

Bliver han der to år endnu, så er det længe nok til, at Ander Herrera kan vende retur til barndomsklubben, hvilket han lover i interviewet med AS. Han håber dog at vende tilbage til en anden klub, end den han har fulgt fra sidelinjen de seneste år.

Økonomiske og sportslige problemer er ifølge ham heldigvis blevet reddet af store salg, hvoraf et af dem tog til FC København for tre år siden.

- Enkelte i et sort hul har reddet klubben økonomisk og sportsligt. Salget af Vallejo [Jesús Vallejo, red.], Guti [Raúl Guti, red.], Pep Biel og Soro [Alberto Soro, red.]...

Efter nogle magre år er der igen optimisme at spore i Real Zaragoza, hvor Ander Herrera nævner flere af klubbens egne spillere som en af årsagerne hertil.

- For mig er den perfekte klubmodel blandingen mellem akademiet og folk uden for klubben. Det er en ære at se, hvordan de spiller, siger Ander Herrera til AS.

32-årige Ander Herrera, nu i PSG, var en del af Real Zaragoza fra 2004 til 2011. Pep Biel nåede blot en enkelt sæson i klubben, inden FC København hentede ham for angiveligt mere end 30 millioner kroner i 2019.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Sommerpause i Superligaen: Sådan gør din klub

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.