• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Victor Risager

Rygte: Alexander Zorniger er et emne i schweizisk storklub

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Den tidligere Brøndby-træner bliver nævnt som en kandidat til cheftrænertjansen i FC Basel.

Af Victor Risager

Alexander Zorniger er efter sigende en af flere kandidater, der nævnes i forbindelse med cheftrænerjobbet i schweiziske FC Basel. Det skriver nau.ch.

Den tyske cheftræner har stået uden job, siden han blev fyret i Brøndby IF i foråret 2019. Tidligere på sommeren var han sat i forbindelse med jobbet i FC Twente, men det fik han ikke, og nu sættes han altså i forbindelse med FC Basel.

Zorniger er dog ikke det eneste navn, der bliver nævnt i forbindelse med jobbet.

Ifølge nau.ch er FC Basels U21-cheftræner, Alex Frei, favoritten til at erstatte cheftræner Marcel Koller, der har kontraktudløb i denne måned. Men det er ikke alle i klubben, der vil have det.

Den tidligere spiller David Degen, der ejer ti procent af FC Basel, skulle nemlig have et tæt forhold til førnævnte Alex Frei, og det skulle vække bekymring hos klubpræsident Bernhard Burgener. Klubpræsidenten, der ejer 82 procent af klubben, kan derfor nedlægge veto mod en forfremmelse af U21-træneren i denne omgang, skriver mediet.

Derfor er andre navne i spil til cheftrænerjobbet, og det gælder Alexander Zorniger samt den tidligere Schalke-træner Markus Weinzierl og den nuværende Luzern-træner Fabio Celestini.

Situationen gøres ikke mindre kompliceret af, at FC Basel også skal ud og finde en ny sportsdirektør denne sommer. Ruedi Zbinden, der agerede sportsdirektør, er nemlig vendt tilbage til sin tidligere rolle som chefscout.

FC Basel sluttede den forgangne sæson på en tredjeplads i den schweiziske liga. De har ikke vundet ligaen siden 2016/17-sæsonen.