Video : Tipsbladet
Generelle

Kaldes panikkøb: Her er hans rekordløn i Ajax

Jordan Henderson er skiftet til Ajax, hvor han efter alt at dømme bliver ikke blot Ajaxs, men ligaens bedst betalte spiller.

Jordan Henderson har forladt sin lukrative aftale i saudiarabiske Al-Ettifaq for at vende tilbage til Europa og tørne ud for AFC Ajax - men den engelske stjerne kommer ikke til at gå sulten i seng i Amsterdam.

Det skriver The Athletic.

I AFC Ajax vil Henderson ifølge mediet tjene i omegnen af 1,05 millioner kroner om ugen, svarende til 54 millioner kroner om året.

Det vides ikke præcis, hvor meget englænderen tjente i Saudi-Arabien, men der var forlydender om knap 300 millioner kroner om året. Et rygte, han dog selv har afvist.

Ifølge flere medier vil det gøre Jordan Henderson, 33 år, til Ajaxs - og Æresdivisionens - bedst betalte spiller foran hans holdkammerat i Ajax Steven Bergwijn, der tjener i omegnen af 34 millioner kroner om året.

Knuser rekord grundet panik
Faktisk vil Henderson efter alt at dømme blive den bedst betalte spiller i Æresdivisionens historie - altså hvis The Athletics tal er korrekte.

- Så er det bestemt rekord. Den forrige var Dusan Tadic, før han forlod Ajax til Fenerbahçe, og han tjente 49 millioner kroner om året. Ifølge hollandske kilder er [Hendersons løn] 34 millioner kroner om året plus en fast bonus på 11,2 millioner kroner om året. Det er en smule mindre, men The Athletic er ret troværdigt, så hvem ved, siger Maikel de Lange fra soccernews.nl til Tipsbladet.

Og grunden til, at Ajax er klar til at sprænge lønrammen for Jordan Henderson, ja, det skyldes en vis grad af panik, lyder vurderingen.

- Panikken omhandler mere eller mindre noget, vi kalder 'topsportmentaliteit'. Altså 'topsportsmentalitet'. Historien er, at fyre som Tadic, Blind og Klaassen var meget i træningslokalet og lavede ekstra træningspas. Og nu er træningslokalet tomt. Der er ingen ledelse. Kaptajnen er en 17-årig (Jorrel Hato, red.), som er lovende, men han er 17 år. Det er derfor, de betaler overpris for Henderson, siger Maikel de Lange.

Henderson har fået en kontrakt med Ajax, som løber frem til sommeren 2026.