• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle tipsbladet.dk

Skudkongerne: Messi,CR7 - og Buurs ven fra Wolves?

Foto: Getty Images

Der er en skøn blanding af superstjerner og upcoming spillere på listen over de folk, der rammer målet mest i Europas største ligaer i denne sæson.

Af tipsbladet.dk

Lionel Messi rammer målet tit?

Cristiano Ronaldo skyder meget på mål, og scorer stadig en del?

Og Robert Lewandowski har gang i en god sæson, hvor skuddene flyver ind om årene på modstandernes keepere?

Der skal hverken ryddes forsider eller uddeles journalistik-priser for undersøgende journalistik, når man ser de navne, der træder frem i toppen af listen over de spillere, der har ramt målet flest gange i denne sæson i Europas fem største ligaer.

For det er the usuals suspects, der både skyder på mål - og ofte scorer - Premier League, La Liga, Bundesligaen, Serie A og Ligue 1

Datakilde: FBref.com / SIFR=Skud inden for rammen / xG = Expected Goals

Men vi skal ikke ret langt ned, før vi støder på navne som Wout Weghorst, Gaëtan Laborde, Rafa Mir og Musa Barrow, som altså også forstår at ramme målet.

Weghorst har ligesom den meget succesrige Atalanta-back Robin Gosens spillet for Heracles, og den 197 cm høje angriber har fået noget af en karriere, siden Willem II valgte ikke at rykke ham op på førsteholdet i 2011.

Musa Barrow er ejet af førnævnte Atalanta og slider og slæber for Bologna i midten af Serie A, og Rafa Mir er ligesom danske Buur ejet af Wolverhampton og spiller lige nu på leje i Huesca i Spanien.

Det er Rafa Mir til venstre. Det tidligere Valencia-talent er ligesom danske Oskar Buur ejet af købestærke Wolverhampton Wanderers i Premier League. Foto: Getty Images

Den tidligere Brentford-spiller Ollie Watkins er også at finde på listen, nu som spiller for Aston Villa, der har gang i en fin sæson i midten af Premier League.

Robert Lewandowskis fantastiske sæson understreges af, at han har scoret på enestående 64 procent af sine afslutninger inden for rammen (mål ift SIFR), med Erling Haaland som en stærk toer hos ustabile Dortmund med scoring på 56 procent af afslutningerne inden for rammen i Bundesligaen.

Erling Haaland og Robert Lewandowski: To træfsikre herrer. Foto: Getty Images

Lionel Messis hovedrolle, for ikke at sige holdets rovdrift, i FC Barcelona ses i Messis ekstremt høje antal skud inden for rammen. Messi er også den spiller i Europas store ligaer med klart flest afslutninger i sæsonen (Cristiano Ronaldo er toer), hvilket ikke kun fortæller historien om Messis stadigt høje niveau men også, at den lille argentiner ofte selv må tage situationen i egen hånd på et hold, der trods de bedre takter i de seneste uger og måneder stadig er langt fra tidligere sæsoners topniveau.

Alavés, Elche og Schalke 04 har i øvrigt ligesom så mange eller færre afslutninger inden for rammen i deres sæsoner i La Liga og Bundesligaen, som Lionel Messi har alene.

FC Barcelona, Lyon, Manchester City, Napoli og Atalanta er de fem klubber i Top 5-ligaerne med flest skud inden for rammen hidtil i sæsonen.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus