• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

FC Københavns cheftræner Ståle Solbakken mener at bedre modstandere i opstartsfasen kan ruste de danske hold til europæiske playoff-opgaver.

Af kenny

FC København spillede egentlig en ret god kamp torsdag i Parken mod den franske storklub Marseille. Men skarpheden manglede, og franskemændene som har været i ilden i den hjemlige liga i et stykke tid var omvendt meget mere vågne foran mål.

Ståle Solbakken mener da også, at det sagtens kan lykkes danske hold at gå videre i disse knald eller fald runder. Han pointerer, at en skarpere Dame N’Doye kunne have ændret det slutscenarie, som FCK nu står med.

- Det er trods alt positivt, at vi kan spille lige op med et hold som Marseille og i perioder sidde på dem. Det er ikke længere bare defensivt arbejde og dødbolde, vi lever på. På hjemmebane presser vi alle hold tilbage, også Marseille. Deschamps sagde selv efter kampen, at de havde været på hælene i store dele af 2. halvleg, siger en fortrøstningsløs Solbakken til Ekstra Bladet.

Mod slutningen af kampen gik købenavner dog ned, selvom man havde opnået at udligne. Dette kan måske skyldes kvaliteten af de modstandere, som FCK har mødt i vinterpausens testkampe, og som er noget mindre intense.

- Men hvis noget skal forbedres i forhold til de vilkår, man møder så gode hold som Marseille på, så skal vi måske kigge på vores modstandere i træningskampene. Vi har i optakten spillet mod AB, OB, Molde, Kalmar og Shakhtar Donetsk. Vi skal nok have lidt hårdere træningsmodstand næste gang, vi skal op mod så stærkt et hold efter vinterpausen, siger Solbakken.