Foto: IMAGO
Generelle

Storroser danskere efter sejr over Brøndby IF

IFK Göteborgs cheftræner roser adskillige danske spillere efter mandskabets sejr over Brøndby IF fredag eftermiddag.

PORTUGAL (Tipsbladet): Danskerkolonien IFK Göteborg med Jens Berthel Askou tog en ordentlig skalp fredag ved at besejre Brøndby IF med 3-1.

Og den sejr kan svenskerne faktisk takke en håndfuld danskere for.

Andreas Pyndt kommer så ind og ligner en med 400 førsteholdskampe

Jens Berthel Askou
cheftræner i IFK Göteborg

Alle tre scoringer blev sat ind af danskere - nemlig Laurs Skjellerup, Arbnor Mucolli og Thomas Santos. Samtidig imponerende andre danske spillere som Andreas Pyndt, der fik lyndebut efter at være skiftet torsdag, og Sebastian Hausner.

Tipsbladet fik fat i IFK Göteborgs danske cheftræner, Jens Berthel Askou, efter kampen, og han havde også udelukkende ros til overs for sine danske spillere.

- Det er derfor, at de er her. De er jo ikke bare turister. De er her for at gøre en forskel, så det forventer vi også fra dem. Arbnor har vi jo set siden dag et, at han kan gøre en forskel. Han gør det rigtig godt i dag i en anderledes rolle som midtbanespiller, efter at han normalt har spillet på kanten.

- Laurs kommer ind og viser sit potentiale med god fysik og med stor speed og får lavet et rigtig fint mål med en klinisk afslutning. Og han får også fremtvunget et straffespark.

- Og Andreas Pyndt kommer så ind og ligner en med 400 førsteholdskampe med den ro og teknik, han viser derinde. Vi kunne nævne mange, siger Jens Berthel Askou.

Andreas Pyndt har kun været hos jer i én dag. Er du overrasket over, at han går ind og spiller sådan?

- Nej, det er jeg faktisk ikke. Det er det, vi har set, og som Silkeborg også har set. Jeg er glad på hans vegne over, at han får en positiv oplevelse den første dag. Det er også et løft af vores spil, at han ligger derinde, og at han kan løse det, at man spiller ham i de mindste rum. Det er en rigtig fin tilføjelse, og vi glæder os til at se mere fra ham, siger Jens Berthel Askou.

Andreas Pyndt i aktion mod Brøndby. Foto: IMAGO

IFK Göteborg-træneren glædede sig også over, at han og hans mandskab kunne tage meget positivt med fra sejren. Men holdet, der sluttede sidste sæson lige over nedrykningsstregen i Sverige, har stadig et stykke vej at gå.  

- Vi har lagt et stort stykke arbejde. Vores mål er at løfte os op i toppen af svensk fodbold, og der er et godt stykke vej. Men den her præstation viser, at det, vi arbejder med og prøver på, har spillerne været modtagelige over for. Nu får de også en oplevelse i dag om, at det kan være produktivt og effektivt selv mod et godt hold som Brøndby. Det var en oplevelse, vi kan tage med og tage en masse godt ud fra, siger Askou.

IFK Göteborg indleder sæsonen i Svenska Cupen mod United Nordic søndag den 18. februar. Den svenske liga, Allsvenskan, starter først i april.