• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Victor Risager

Storspiller i udlandet: Jeg elsker stadig FCK

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Isak Bergmann Johannesson nyder stor succes som lejesvend i Tyskland, men tænker ikke synderligt på fremtiden og har heller ikke været i dialog med FC København.

Af Victor Risager

Han slog aldrig for alvor til i FC København, men Isak Bergmann Johannesson er på noget nær rekordtid blevet en nøglespiller i Fortuna Düsseldorf, som i sommer lejede ham med købsoption.

Rosen har ingen ende villet tage, siden Johannesson tog til 2. Bundesliga-klubben. For nylig kaldte cheftræner Daniel Thioune eksempelvis islændingen for “en diamant” og erklærede sig overrasket over, at Fortuna Düsseldorf kunne tiltrække sådan en spiller. 

En udtalelse, Isak Bergmann Johannesson godt bed mærke i, og som han glæder sig over. 

- Ja, jeg så det godt et sted. Det føles fantastisk rart at høre, siger midtbanespilleren med tydelig glæde i stemmen til Tipsbladet.

Bild skrev på samme tidspunkt, at der før skiftet til Fortuna Düsseldorf var interesse fra Skandinavien og Italien også. For Isak Bergmann Johannesson var et skifte til en anden dansk klub imidlertid aldrig aktuelt.

- Nej. Min agent sagde hele tiden, at når der var noget, de synes var godt for mig, ville de fortælle mig det. Og da jeg hørte om Fortuna, sagde jeg med det samme “ja, lad os tage derned og tale om, hvad de vil med mig”. Da jeg så talte med træneren og assistenttræneren, føltes det som det rigtige for mig. Ja, det fortryder jeg så ikke nu. Det har været godt, fortæller han.

Og med en fast plads i startopstillingen, fire assister i seks kampe og en førsteplads til Fortuna Düsseldorf kan man rigtignok ikke konkludere andet, end at det går pænt godt i det tyske.

Af den grund er det nok heller ikke utænkeligt, at Fortuna Düsseldorf til sommer vil udnytte sin købsoption, der angiveligt lyder på små 15 millioner kroner. Selv tænker Isak Bergmann Johannesson dog ikke over, hvad fremtiden bringer.

- Nej, jeg kan ikke styre noget af det. Det eneste, jeg kan styre, er at spille godt og blive ved med at lave assister. Og så må vi se, om Fortuna vil beholde mig eller ej. Men jeg skal bare fortsætte med at spille på det høje niveau, jeg leverer på nu. For jeg har præsteret rigtig godt for Fortuna på det seneste. Så det er det eneste jeg kan kontrollere. Og så må vi se til sidst i sæsonen, hvad der vil ske, siger Johannesson.

Er du i kontakt med FC Københavns sportschef Peter Christiansen eller træner Jacob Neestrup?

- Nej, der har ikke været nogen samtaler. Jeg har bare været en Fortuna-spiller. Men jeg var virkelig glad for, at de kom i Champions League for anden sæson i træk. Det viser, hvilken massiv klub det er. De var også rigtig gode i den første kamp mod Galatasaray.

- Jeg vil altid have meget stærke følelser for København. Jeg elsker klubben og fansene og alle. Men nej, der har ikke været nogen diskussion mellem mig og sportschefen eller træneren.

Kunne du have præsteret lige så godt i FCK?

- Vi vil aldrig finde ud af, om det var sket, hvis jeg fik en stime med kampe på min position, men jeg viser mig frem nu med Fortuna. Og jeg er meget glad for, at jeg er her i Tyskland.

Selvom han egentlig stadig er en FC København-spiller og følger klubben tæt, har Isak Bergmann Johannesson dog fuldt fokus på at præstere for Fortuna Düsseldorf. Og her har han store ambitioner, ikke mindst personligt. Han vil nemlig gerne være en af ligaens assistkonge.

- Min inspiration er Kevin de Bruyne, og jeg elsker den måde, han spiller på. Jeg arbejder hårdt på at forbedre mig hele tiden. Jeg har altid sagt, at min yndlingsting er at lave assister. Indtil videre har jeg lavet fire assister i alt (tre i ligaen, én i pokalturneringen, red.).

- Jeg missede også de to første kampe i sæsonen, så de andre fyre har et forspring. Det presser mig endnu mere til at prøve at være blandt de spillere med flest assister i ligaen. Det er en ting, jeg ønsker at gøre i hver kamp: at hjælpe mine holdkammerater og lave assists, siger den islandske kreatør.

I øjeblikket er han godt med på listen med tre assister i ligaen, hvilket er tredjeflest. Baris Atik fra Magdeburg er aktuelt den med flest assister i 2. Bundesligaen med hele seks styk. 

Isak Bergmann Johannesson, 20 år, skal formentlig i aktion igen på fredag, når 2. Bundesliga-topholdet Fortuna Düsseldorf møder ligaens nummer tre, HSV.